Karta som med röd fyrkant ramar in Spångsholm, Mjölby, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Uppdatering Uppdatering om branden i Spångsholm.

Spångsholm, Mjölby, Östergötlands län

Klockan 20.39 på onsdagen kom det larm om en brand i ett flerbilsgarage i Spångsholm, Mjölby. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet för att utreda orsaken till att branden startade. Området är fortfarande delvis avspärrat.

Polisen ansvarade för att evakuera personer från bostäder på Vimnevägen intill, då de låg inom säkerhetsavståndet på 300 meter. En del av de som bor där åkte hem till anhöriga. Tre personer evakuerades till en lokal som Sya skidklubb tillhandahöll. Evakueringen var slutförd kl 23.15. Vid 01-tiden fick de evakuerade personerna besked att de kunde återvända till sina hem.

Under torsdagsmorgonen har polisens tekniker varit på platsen och börjat dokumentera omständigheterna, men de har ännu inte kunnat undersöka byggnaden närmare eftersom eftersläckningsarbetet fortfarande pågick.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra