Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Jönköping, Östergötland, Persgatan, Norrköping, Trädgårdstorget, Linköping, Trädgårdsföreningen, Universitetssjukhuset, Björnlunda, Gnesta, Värnamo, Östergötlands län, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser i polisregion Öst ( Södermanland, Jönköping och Östergötlands län)

Södermanland, Jönköping, Östergötland, Persgatan, Norrköping, Trädgårdstorget, Linköping, Trädgårdsföreningen, Universitetssjukhuset, Björnlunda, Gnesta, Värnamo, Östergötlands län, Södermanlands län

Regionledningscentralen har under natten hanterat ca 100 händelser.

 

Noterbart:

Östergötland:

22:38 S:t Persgatan i Norrköping. Brand i fastighet. Räddningstjänsten har släckt en brand i garaget i fastigheten. Det är en bil som har brunnit.Det har varit kraftig rökutveckling på adressen men ingen evakuering har varit nödvändig. En anmälan om mordbrand har upprättats och platsen är avspärrad för teknisk undersökning när det är möjligt. Ingen misstänkt finns.

23:35 anmäls ett personrån på Trädgårdstorget i Linköping. En målsägande f 01 blir misshandlad och rånad på smycken. Gärningsmännen lämnar platsen springandes och två personer grips i Trädgårdsföreningen. Gärningmännen är f 01 respektive 03. Den yngre är frigiven och överlämnad till vårdnashavare då han är minderårig. Den andra gärningsmannen sitter numera anhållen. Målsägande förd med ambulans till Universitetssjukhuset.

Södermanland:

00:08 anmälas en trafikolycka på LV 223 i höjd med Björnlunda, Gnesta. En bil som har kört av vägen då de väjt för en älg. Passageraren i bilen, en man f 88 för med ambulans till sjukhus. Inga skador på älgen. Bilen fick bärgas från platsen.

Jönköping:

00:39 Os, värnamo. En målsgande anmälar att två personer håller på att stjäla en båt för honom. Båten förvarades på ett släp som gärningsmännen kört ner mot vattnet. När gärningsmännen blir upptäckta springer de från platsen. I nuläget ingen misstänkt i ärende.

Målsägandes har fått tillbaka sin båt och släp. I gärningsmännens fordon låg två båtmotorer. Dessa och fodonet är taget i beslag för teknisk undersökning.

 

Mest läst av andra