Karta som med röd fyrkant ramar in Storgatan, Strängnäs, Lilla Nyby, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalesperson är Angelica Israelsson Silfver. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Storgatan, Strängnäs, Lilla Nyby, Eskilstuna, Södermanlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 60-tal ärenden som rör Södermanlands län. Ingen person har gripits. En person har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

02:07 Polis och väktare larmades till ett företag på Storgatan i Strängnäs med anledning av ett aktiverat inbrottslarm. När polispatrull, väktare och hundpatrull anlänt till platsen visade det sig att tjuven/tjuvarna tagit sig in genom en källardörr. Ingen misstänkt person fanns kvar i byggnaden. En anmälan om stöld genom inbrott kommer skrivas. Vad som stulits är i nuläget oklart. 

03:52 Polis, räddningstjänst och ambulans beordrades till Lilla Nyby i Eskilstuna med anledning av en brand i en parkerad bil. När polis anlänt till platsen visade det sig att aktuell bil rapporterats som stulen. En anmälan om skadegörelse genom brand samt tillgrepp av fortskaffningsmedel kommer skrivas. Det finns i nuläget ingen misstänkt och ingen person skadades i samband med branden. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, viltolyckor utan personskador, trafikbrott samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra