Karta som med röd fyrkant ramar in Södermanland, Fröslunda, Nyköping, Mått Johanssons Väg, Eskilstuna, Södermanlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Sammanfattning av natten i Södermanland.

Södermanland, Fröslunda, Nyköping, Mått Johanssons Väg, Eskilstuna, Södermanlands län

Polisen i Södermanland har hanterat ett 80-tal ärenden mellan kl 22 och 07. Tre personer har gripits och tio har frihetsberövats för tillnyktring eller narkotikapåverkan.

22.03 Polis larmades till Fröslunda där det hade varit ett bråk utomhus. Polis kom dit och försökte få klarhet i vad som hänt. Det visade sig att en man ska ha misshandlat en kvinna utomhus. Ett vittne ska ha sett detta och sagt något, och därpå ska mannen ha misshandlat även vittnet, en man. Den misstänkta mannen greps, misstänkt för misshandel i två fall. Ingen av de slagna personerna var i behov av ambulans. Den misstänkte mannen var formellt fortfarande gripen vid 8-tiden på söndagen. Han är i 30-årsåldern.

23.12 En polispatrull meddelade ledningscentralen att de hade stoppat en skåpbil för kontroll i centrala Nyköping. Två män satt i bilen. Polisen såg in i bilen att det verkade finnas mycket kopparvajrar i lastutrymmet och männen kunde inte riktigt redogöra på ett rimligt sätt var godset kom ifrån. Skåpbilen verkade dessutom vara stulen. Polisen tog beslut om husrannsakan och männen greps, misstänkta för stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel. Både bilen och godset togs i beslag. Männen anhölls under natten efter beslut av åklagare.

05.07 En polispatrull meddelade att de hade upptäckt två bilar som brann på ett inhägnat område vid Mått Johanssons väg i Eskilstuna. Räddningstjänsten kom dit. Sammanlagt sex bilar fick brandskador. Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd och skrev anmälan om skadegörelse genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Utöver detta har polisen hanterat en hel del ärenden med berusade personer som har bråkat, ärenden om skadegörelse, högljudd musik, etc.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra