Karta som med röd fyrkant ramar in Knivsta Kommun, Adolfsbergsskolan, Brunnbyvägen, Alsike, Uppsala, Kungshamn, Arlanda, Knivsta, Uppsala län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning vecka POLISRUTAN - Information med önskan till föräldrar samt ett urval av händelser som polisen hanterat i Knivsta kommun under veckan.

Knivsta Kommun, Adolfsbergsskolan, Brunnbyvägen, Alsike, Uppsala, Kungshamn, Arlanda, Knivsta, Uppsala län

Fredag 27/3 – Fredag 3/4

Särstabadet
Vid Särstabadet och vägarna runtomkring förkommer det att ungdomar kör rally med sina epor, mopeder och fyrhjulingar. Det är med höga hastigheter och totalt hänsynslöshet mot boende i området. Finns risk att barn blir överkörda i dessa sammanhang. Det förekommer också festande med kraftigt alkoholintag vid badet. Både ambulans och polis kallades till platsen den 27/3 omkring kl. 20 på kvällen med anledning av detta. En person blev då omhändertagen enligt lag om omhändertagande av berusade personer (LOB). Det rapporteras även in att växtlighet blivit förstörd samt att papperskorgar brunnit.

Park/idrottsplats bakom Adolfsbergsskolan
Den anordnade parken (utanför skolområdet) används kvällstid av ungdomar, främst helger men även andra dagar nu i och med att det blir varmare/ljusare ute. Det körs med Epa-traktorer, eldas m.m samt så rapporteras det in om att det förekommer alkohol på platsen och ibland är en del stök.

Föräldrar till ungdomar uppmanas att visa intresse för sin ungdom och vad dem gör på fritiden, var nyfiken och ställ frågor! Ha gärna ett samtal med er ungdom också om vilket ansvar som kommer med förtroendet att köra motorfordon, innan en allvarlig olycka händer.

Sammanfattning av händelser i Knivsta
Från fredag eftermiddag 27/3 till fredag eftermiddag 3/4 så registrerade regionledningscentralen (RLC) 64 stycken händelserapporter kopplade till Knivsta kommun. Detta är inkluderat alltifrån att polisen haft egeninitierade trafikontroller, hållit poliskontoret öppet, till 112 samtal om pågående brott. Här kommer några av ärenden som polisen har hanterat:

Den 28/3 vid 17-tiden försökte polisen stoppa en bil på Brunnbyvägen i Alsike. Bilen stannade inte varpå en jakt inleddes mot Uppsala via länsväg 255. Patrullerna fick till slut stopp på bilen i höjd med Kungshamn utanför Uppsala. Föraren greps misstänkt för bl.a. grov olovlig körning, grov vårdslöhet i trafik och rattfylleri.

Upptåget mot Arlanda den 28/3, sen eftermiddag, så inkom ett ärende om att tre tjejer i 13-14 års ålder misshandlat en person samt stulit från denna. Patruller mötte upp tåget och de misstänkta tjejerna fångades in samt kördes hem till föräldrar. Enligt rutin hanteras ärendet av socialtjänsten.

På eftermiddagen den 31/3 så ringer en anmälare polisen efter att ha reagerat på en bil som står konstigt parkerad i terrängen i Östuna. När en patrull från polisen ska kontrollera fordonet springer två män till skogs från fordonet. En tredje man blir kvar på platsen. Bilen är lastad med katalysatorer och fler katalysatorer hittas i skogen. Dessa är tagna i beslag. Mannen som var kvar vid bilen är i 25-årsåldern och grips. I sökandet efter de två män som sprungit till skogs sätts flera patruller in, och till hjälp har polisen både helikopter och hund. En polishund spårar upp en av männen som sprungit från platsen. Även han är i 25-årsåldern och grips. Omkring kl 20:40 lyckas polisen med hjälp av hund att spåra upp och gripa den tredje mannen. Han är i samma ålder som de andra två. Under de senaste veckorna har flera fall av katalysatorstölder anmälts i polisregion Mitt, men det är för tidigt att säga om de två gripna går att sätta i samband med de stölderna.

Anmäla brott eller tipsa polisen:
Ring 114 14 eller på bifogad länk här under kan du tipsa polisen
Pågående brott/färsk gärning: Ring 112

Mest läst av andra