Karta som med röd fyrkant ramar in Sorsele, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand Sorsele, larm om brand i byggnad.

Sorsele, Västerbottens län

Enligt initiala uppgifter är det en fullt utvecklad brand i en villa och räddningstjänst och ambulans är på plats.

Polis beordras till platsen och arbetar med ärendet.

Uppdaterad klockan 12:50:

En person är anträffad avliden, men är inte identifierad än. Anhöriga till den person som antas ha befunnit sig på adressen och avlidit är underrättade om det som hänt.

Polisen arbetar vidare med ärendet. Det är oklart hur branden har uppstått och en förundersökning inleds, inledningsvis är rubriceringen mordbrand. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

Platsen spärras av och när det är möjligt kommer polisens tekniker att undersöka brandplatsen. Det kommer även att utföras en rättsmedicinsk undersökning av den avlidne.

Uppdatering klockan 17:25:

Ytterligare en person har anträffats avliden. Inte heller denna person har kunnat identifieras ännu. Utifrån vittnesuppgifter har polisen dock en trolig identitet på vem personen är, och den personens anhöriga är underrättade.

Polisen arbetar vidare med att utreda branden. Det kommer att utföras en rättsmedicinsk undersökning även av den andra avlidna personen. Det finns fortfarande ingen misstänkt i ärendet.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra