Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Umeå, Skellefteå, Västerbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00:

Umeå, Skellefteå, Västerbottens län

Sedan midnatt har tre personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikapåverkan. 

00:00 Olovlig körning, Umeå 
Polisen kontaktas gällande en A-traktor som misstänks framföras i för hög hastighet strax utanför Umeå. Patrull åker ut och påträffar aktuellt fordon. Det tas i beslag för teknisk undersökning. Anmälan om olovlig körning upprättas.

00:52 Rattfylleri, Nordmaling
Polisen kontrollerar en man som misstänks ha kört ett arbetsfordon under påverkan av alkohol. Han medtas för provtagning. Anmälan upprättas gällande rattfylleri och grov olovlig körning.

01:16 Våldsamt motstånd mm, Umeå
Polisen beordras till ett uteställe i centrala Umeå där en bråkig situation ska ha uppstått. Ordningsvakter ska ha envarsgripit en man som ska ha blivit utåtagerande mot dem. Anmälningar upprättas gällande bland annat våldsamt motstånd samt försök till våld mot tjänsteman. En person avlägsnas från platsen. 

01:16 Misshandel, Skellefteå
Polisen informeras om en misshandel som ska ha skett utomhus i centrala Skellefteå. En man misstänks ha misshandlat en annan man. Den misstänkte, en man i 30-årsåldern, grips. Misstanken gäller misshandel och ringa narkotikabrott genom innehav. 

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/oktober/20/20-oktober-07.22-sammanfattning-natt-vasterbottens-lan/

Händelsekarta

Laddar karta...