Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Härnösand, Örnsköldsvik, Norrmalm, Sundsvall, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet i Västernorrlands län.

Härnösand, Örnsköldsvik, Norrmalm, Sundsvall, Västernorrlands län

22:48 Inbrott, Härnösand
Polisen kontaktas gällande ett inbrott i en bostad i Härnösand. Okänd gärningsperson/personer ska ha tagit sig in i bostaden någon gång under de senaste dygnen. Det är i nuläget oklart om något är tillgripet. Polisen har varit på plats för brottsplatsundersökning och anmälningsupptagning. 

01:47 Tillgrepp av fortskaffningsmedel, Örnsköldsvik
Under natten beordras polisen till en ort utanför Örnsköldsvik med anledning av ett rån. Enligt tillgängliga uppgifter ska flera gärningspersoner ha tilltvingat sig en personbil av två män. Det finns uppgifter om att gärningspersonerna ska ha uppvisat vapenliknande föremål.

Polisen har inte återfunnit bilen. Det finns ingen frihetsberövad i ärendet i nuläget.

En förundersökning är inledd där rubriceringarna initialt är grovt rån, grovt olaga hot, grovt vapenbrott samt tillgrepp av fortskaffningsmedel.

04:05 Rattfylleri, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil på Norrmalm i Sundsvall. Föraren, en man, misstänks vara påverkad av narkotika och medtas för provtagning. Anmälan upprättas gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott  samt grov olovlig körning då han saknar behörighet att köra och upprepat har kört olovligen. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.