Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Nordstaden, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Misshandel, grov

En person skadad av ett vasst föremål

Nordstaden, Göteborg, Västra Götalands län

En person har blivit skadad av ett vasst föremål vid Västra Nordstaden. Personen är avförd med ambulans till sjukhus med oklart skadeläge. En misstänkt gärningsperson är frihetsberövad av polis, men en eller flera gärningspersoner eftersöks fortfarande i området. Händelsen utreds just nu som försök till mord. Då det är en pågående insats kan inte mer information kommuniceras i nuläget. 

Uppdatering klockan 17:57
Brottsrubriceringen var initialt försök till mord. Denna rubricering är nu ändrad till grov misshandel.

Uppdatering klockan 19:49
En person i 50-årsåldern är gripen för brottet. Ytterligare en eller flera gärningspersoner eftersöks fortfarande av polis. Flera initiala utredningsåtgärder har vidtagits, bland annat har en teknisk undersökning genomförts och förhör med vittnen hållits.

Det är för tidigt att säga om det finns en relation mellan brottsoffret och gärningspersonerna eller inte. Detta är något som kommer att utredas vidare. Detsamma gäller tillvägagångssättet för händelsen och omständigheterna i övrigt.

Den skadade personen är en man i medelåldern. Frågor om skadeläget hänvisas till sjukvården.

Händelsekarta

Laddar karta...