Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Saltholmen, Falköping, Håkantorp, Kortedala, Runstavsgatan, Stenungsund, Bergåsvägen, Kungälvs Sjukhus, Borås, Västra Nygatan, Hisingen, Rimfrostgatan, Skövde, Timmervägen, Angered, Muskotgatan, Gårdsten, Skara, Järnvägsgatan, Januarigatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Tibro, Grönhultsvägen, Lysekil, Sjökanten, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Det har varit en stökig nyårsnatt med ett flertal bränder i regionen.

Göteborg, Saltholmen, Falköping, Håkantorp, Kortedala, Runstavsgatan, Stenungsund, Bergåsvägen, Kungälvs Sjukhus, Borås, Västra Nygatan, Hisingen, Rimfrostgatan, Skövde, Timmervägen, Angered, Muskotgatan, Gårdsten, Skara, Järnvägsgatan, Januarigatan, Sahlgrenska Sjukhuset, Tibro, Grönhultsvägen, Lysekil, Sjökanten, Västra götalands län, Västra Götalands län

18.25 Göteborg, brand
Polis och räddningstjänst larmas till Saltholmen med anledning av en brand i en sjöbod. Oklar omfattning.

21.40 Falköping, brand
Polis och räddningstjänst larmas till en bygdegård vid Håkantorp där en fyrverkeripjäs med största sannolikhet orsakat en brand i källaren. Oklar omfattning.

22.07 Kortedala, bilbrand
Vid Runstavsgatan börjare det brinna i en parkerad bil. Anmälan skadegörelse.

23.30 Stenungsund, misshandel
Vid Bergåsvägen är det en man som blir beskjuten av en raket i ansiktet från en grupp ungdomar. Han får brännskador i ansiktet och tar sig till Kungälvs sjukhus.

23.54 Borås, skadegörelse
Vid förskolan på Västra Nygatan är det personer som anlägger en brand med hjälp av bildäck och möbler. Även en bil vid platsen börjar brinna.

00.04 Hisingen, bilbrand
Vid Rimfrostgatan börjar det brinna i en parkerad bil, anmälan skadegörelse.

00.05 Skövde, skadegörelse
Vid Rydskolan på Timmervägen är det någon som krossat ett flertal rutor på skolan.

00.18 Angered, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till Muskotgatan, Gårdsten med anledning av att det brinner i en lägenhet på andra våningen i ett flerfamiljshus bestående av tre våningar. Ingen person befann sig i lägenheten. Polis och räddningstjänst misstänker att branden kan vara anlagd. Inga personsklador men många chockade personer på platsen.

00.21 Skara, våld mot tjänsteman
På Järnvägsgatan vid bussstationen är det en man i 20-årsåldern som grips avpolis efter att kastat en glasflaska mot en polisman.

00.58 Kortedala, bilbrand
Vid Januarigatan är det ett flertal parkerade bilar som brinner, anmälan skadegöresle.

01.55 Göteborg,grov misshandel
En man i 30-årsåldern kommer in till Sahlgrenska sjukhuset med en knivskada. Oklart var brottet har skett. Hans tillstånd anses vara allvarligt men stabilt. Brottsplatsen ska vara vid en festlokal i Kållered på Bangårdsgatan. Han ska ha kommit i bråk med några okända personer och i samband med bråket blivit knivskuren.

02.27 Tibro, trafikolycka
Viod Grönhultsvägen är det en manlig bilist som kör av vägen. Han körs till sjukhus med allvarliga skador. Polisen misstänker att mannen är alkoholpåverkad.

02.38 Lysekil, misshandel
Polis och ambulans larmas till Brasseri Sjökanten där tre ordningsvakter hamnat i underläge när de blivit överfallna av en grupp personer 10-15 stycken. När ambulansen kommer till platsen blir även de attackerade av gruppen och blir tvugna att backa undan. Oklart skadeläge. Först vid 03.30 tiden var det lugnt på platsen.  Ett flertal anmälningar gällande våld mot tjänsteman och skadegörelse.

02.52 Mellerud, trafikolycka
På Landsvägsgatan är det en manlig fotgängare som blir påkörd av en bilist som smiter från platsen. Mannen avlider och anhöriga är underrättade. På platsen anträffas bildelar som tas i beslag. Strax efter 06-tiden anträffas bilen i Mellerudsområdet och den tas i beslag. En kvinna med anknytning till bilen hämtas till förhör.

  

  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.