Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Trollhättan, Göteborg, Kortedala Torg, Lextorpsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesman är Christer Fuxborg samt till kvällen kommer Hans Lippens.

Trollhättan, Göteborg, Kortedala Torg, Lextorpsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.27 Trollhättan, skadegörelse genom brand.
Räddningstjänst samt polis till platsen då det rapporteras in om bråk samt något brinner. Visar sig vara en moped eller MC som satts i brand samt att det rör sig om ca 30 ungdomar som spärrar av vägar för bilar. Man slänger även "bangers" som medför kraftiga smällar. Polis ser till att säkra området kring fordonet som brinner för att räddningstjänst skall kunna utföra sitt arbete utan komplikationer. Branden släcks och sedan kan polis konstatera att mopeden har varit anmäld stulen sedan 2015. Polisen tar upp en anmälan beträffande skadegörelse genom brand samt avlyser mopeden, ingen person har kommit till skada.

22.31 Göteborg, personrån.
En man blir utsatt för ett rån vid Kortedala torg av flera personer som han inte vet vilka dessa är. Ett vittne ger sig till känna och berättar hur rånarna har slagit sitt offer innan de kommit över en summa pengar. Rånarna försvinner sedan från platsen och polis tillkallas. Man tar upp en anmälan samt hjälper rånoffret hem till sin bostad, ingen gripen.

00.03 Trollhättan, skadegörelse genom brand.
En husbil brinner på Lextorpsvägen varför räddningstjänst samt polis kallas till platsen. Oklart hur det har börjat men branden släcks samt polisen tar uppgifter för en anmälan, ingen gripen. Finns uppgifter om att någon har setts springa från platsen strax efter att det har börjat brinna.

05.47 Göteborg, Personrån.
På Långavallsgatan blir en person rånad på sitt guldhalsband av en för honom okänd person. I samband med rånet får offret motta en skalle som träffar honom på näsan. Polisen söker av närområdet men ingen påträffas som kan sättas i samband med händelsen.

Händelsekarta

Laddar karta...