Karta som med röd fyrkant ramar in Orust, Myckelby, Tibro, Borås, Göteborg, Järntorget, Falköping, Jättene, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Orust, Myckelby, Tibro, Borås, Göteborg, Järntorget, Falköping, Jättene, Västra Götalands län

22:05 Orust, brand: En lada är helt övertänd i Myckelby. Tidiga uppgifter gör gällande att det kan finnas tama fåglar kvar i byggnaden. Räddningstjänst kan släcka branden och konstaterar att inga människor eller djur är skadade. Eventuellt har branden uppstått efter att en propp har gått. Ingen misstanke om brott.

22:34 Tibro, inbrott: En person vaknar av att en ruta krossats till butiken som ligger våningen under där personen bor. Vittnet ser en man som försvinner gåendes från platsen med några väskor. Oklart vad som har blivit stulet. En anmälan skrivs om försök till inbrott.

23.20 Borås, bedrägeri: En kvinna i 85-årsåldern har tidigare under kvällen blivit kontaktade av en okänd man som säger att han ringer från Elgiganten. Han uppger att någon ska ha försökt köpa varor i kvinnans namn. Därefter blir hon vidarekopplad till en man som säger sig arbeta på säkerhetsavdelningen på Swedbank. Kvinnan uppmanas att samla ihop sina värdesaker eftersom de befinner sig i fara. I stället skulle mannen se till att de förvaras i ett bankfack. Under samtalet kommer en man hem till kvinnan och hon lämnar sina värdesaker till honom. Mannen lämnar kvinnans bostad och efter en stund har 15 000 kronor tagits ut från hennes konto i en bankomat. Innan mannen lämnar bostaden säger han att han ska komma tillbaka under morgondagen och lämna över bankfacksnyckeln.

23:32 Göteborg, brott mot knivlagen mm: En man är stökig inne i en butik på Järntorget. Polis kommer till platsen och mannen, som är i 40-årsåldern, grips för grovt brott mot knivlagen, narkotikabrott eget bruk samt ringa stöld.


05:59 Falköping, trafikolycka: Det är halt på vägarna och på länsväg 184 i Jättene har en bilist fått sladd och kört in i en kant i en rondell. Ett däck har blivit punkterat och bilisten har bröstsmärtor samt slagit i huvudet. Personen är förs med ambulans till sjukhus. Skadeläge oklart. Bilen kommer bärgas från platsen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra