Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Lidköpings Kommun, Göteborg, Mölndals Bro, Kungälv, Resecentrum, Alingsås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är på plats.

Lidköpings Kommun, Göteborg, Mölndals Bro, Kungälv, Resecentrum, Alingsås, Västra Götalands län

18:54 Lidköpings kommun, våld mot tjänsteman med mera: En kvinna kontaktar polisen och berättar att en manlig bekant vägrar lämna hennes bostad, trots upprepade försök att få honom att gå. Polis åker till platsen, då mannen kan ha gjort sig skyldig till hemfridsbrott. Tumult uppstår och mannen grips, misstänkt för hot mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

21:08 Göteborg, bedrägeri: Hotellpersonal larmar polis efter att ha sprungit efter en till synes drogpåverkad man som tagit en springnota. Det finns även uppgifter om att mannen visat sitt könsorgan samt urinerat framför två kvinnliga hotellgäster. Mannen springer in på ett café och polis kommer till platsen. Mannen, som är i 40-årsåldern, avlägsnas till Mölndals bro och en anmälan gällande bedrägeri upprättas.

22:08 Kungälv, misshandel med mera: En busschaufför trycker på ett överfallslarm vid Kungälvs resecentrum. Anledningen visar sig vara att passagerare på bussen varit i slagsmål. En man i 35-årsåldern ska, enligt uppgift oprovocerat, ha hoppat på en man i 20-årsåldern. Målsägande, i sällskap med en vän, hoppade av vid resecentrum varpå gärningsmannen följde efter. Polis kommer till platsen och påträffar en agiterad man som stämmer in på gärningsmannens signalement. Han omhändertas enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och tas med till stationen för tillnyktring och förhör. En anmälan upprättas gällande misshandel, olaga hot samt narkotikabrott eget bruk.

00:09 Göteborg, sexuellt ofredande med mera: Ordningsvakter på Centralstationen kontaktar polisen och informerar om att de gripit två män. Dessa uppges ha gjort närmanden och tafsat på två tonårstjejer. En av männen, i 30-årsåldern, ska också ha blivit aggressiv och utåtagerande mot vakterna. Polis kommer till platsen och mannen grips, misstänkt för sexuellt ofredande, våldsamt motstånd, misshandel samt hot mot tjänsteman. Den andre mannen, som är i 40-årsåldern, avvisas från platsen av polispatrullen. Han misstänks för sexuellt ofredande. Anmälan är upprättad.

02:45 Alingsås, försök till grov misshandel: En inringare kontaktar polis om ber om hjälp med en aggressiv man i 30-årsåldern. Inringaren och flera andra män håller fast honom utomhus. Mannen ska ha visat en kniv, som han dock blivit fråntagen. Polis åker till platsen och mannen grips, misstänkt för försök till grov misshandel samt ringa narkotikabrott, eget bruk. Polisen har sökt efter kniven, men utan att hitta den.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra