Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skövde, Strömstad, Uddevalla, Mellerud, Bolstad, Göteborg, Älvängen, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Skövde, Strömstad, Uddevalla, Mellerud, Bolstad, Göteborg, Älvängen, Västra Götalands län

22:29, Skövde, rattfylleri
En privatperson bevittnade en personbil som vinglade kraftigt under färd, och kontaktade polisen med anledning av detta. Personbilen som vinglade kunde stoppas och föraren kontrolleras. Föraren, en man i 65-årsåldern, misstänks nu för grovt rattfylleri.

23:09, Strömstad, grovt olaga tvång m.m.
En pojke i tonåren uppgav för en närstående att flera maskerade personer under hot tvingat honom att dricka en okänd dryck. Personerna ska även ha slagit och sparkat honom, men han ska ha klarat sig utan några allvarliga personskador enligt initiala uppgifter. Ingen person har i nuläget gripits. Händelsen utreds som grovt olaga tvång samt misshandel.

23:16, Uddevalla, bilbränder
En brand misstänks ha anlagts i en personbil. Elden har sedan spridit sig till två närliggande fordon. Händelsen utreds som skadegörelse, och ännu har ingen gripits för brottet.

23:17, Mellerud, grov olovlig körning m.m.
En polispatrull genomförde en kontroll av en bilist i Bolstad. Efter kontrollen hade flera misstankar om brott uppstått gällande föraren, en man i 50-årsåldern: grov olovlig körning, narkotikabrott, förberedelse till stöld samt brott mot knivlagen. Mannen greps och anhölls under natten av åklagare.

23:54, Göteborg, stöld genom inbrott
En person kontaktade polisen med anledning av ett pågående inbrott i en pizzeria i Vidkärr. Det ska röra sig om flera gärningspersoner, och ännu har ingen gripits. Gärningspersonerna har bland annat stulit kontanter. Händelsen utreds som stöld.

01:34, Ale, hot mot tjänsteman m.m.
En polispatrull uppmärksammade hur en personbil kört av vägen i Älvängen, och hur en person sprang från platsen. Personen fångades in, och i samband med detta gjorde personen, en man i 20-årsåldern, motstånd. Mannen uttalade även flera hot mot en av poliserna i patrullen. Mannen misstänks nu för hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd samt narkotikabrott eget bruk.

02:48, Göteborg, grov misshandel
En förbipasserande påträffade en man som blödde från huvudet efter en misstänkt misshandel. Mannen, som är i 40-årsåldern, fördes till sjukhus för att få vård för sina skador, men var vaken och talbar. Händelsen utreds som grov misshandel. Ingen person har gripits i nuläget.

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/september/14/14-september-07.00-sammanfattning-kvall-vastra-gotalands-lan/

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...