Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Timjansgatan, Gårdsten, Topasgatan, Lidköping, Svartebäcksgatan, Åmål, Kungsgatan, Kungälv, Kode, Uddevalla Sjukhus, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon. Ledningscentralen har under natten hanterat 341 händelser under natten. Här presenteras ett urval av dessa. Dagens presstalesperson är Tommy Nyman.

Göteborg, Timjansgatan, Gårdsten, Topasgatan, Lidköping, Svartebäcksgatan, Åmål, Kungsgatan, Kungälv, Kode, Uddevalla Sjukhus, Västra Götaland, Västra Götalands län

23.23 Göteborg, försök till mord alternativt dråp

På hpl Timjansgatan i Gårdsten anträffas en knivskuren man med skärskador på kroppen. Han förs i ambulans till sjukhus för vård. På platsen finns två andra personer som hotats av den man som knivskurit den skadade. Tekniker har under natten gjort en teknisk undersökning på platsen. Ingen gripen för brottet.

00.35 Göteborg, brott mot vapenlagen

Polis kallas till Topasgatan där vittne hört skottlossning.På en gård hittas en moped och invid den finns tomhylsor efter vapen. Ingen skadad person finns dock. Polisen söker i området och på sjukhus men ingen person hittas som kan sättas i samband med fynden. Polisen beslagtar moped och tomhylsor.

00.46 Lidköping, brand

Räddningstjänst och polis kallas till en parkeringsplats på Svartebäcksgatan där två personbilar brinner. Bilarna helt utbrända. Ingen misstänkt finns. Anmälan om skadegörelse genom brand.

01.10 Hjo, rattfylleri

Polis kallas till centrala Hjo där vittnen ingripit mot en misstänkt rattfyllerist som kört i fel körriktning på en väg. Vittnena har tagit nycklarna från föraren. Polis kommer till platsen och tar med sig mannen som är i 40-årsåldern för provtagning misstänkt rattfylleri.

02.56 Åmål, rattfylleri

Polispatrull stoppar efter ett kortare förföljande en moped för kontroll på Kungsgatan. Föraren som var en man i 25-årsåldern misstänks för rattfylleri. Han får följa med för provtagning.

03.15 Kungälv, inbrott

Polis kallas till Kode skola där flera personer setts göra inbrott i skolan. På plats konstateras inbrott och omfattande skadegörelse i skolan. Glass har stulits från kiosk i skolan. Polis på plats har identifierat sex män i 20-årsåldern som kan misstänkas för inbrottet och skadegörelsen.

05.10 Uddevalla, skadegörelse

Vittne ser hur en man slår sönder vindrutorna på två bilar som är parkerade vid Uddevalla sjukhus. Polis till platsen men ingen misstänkt finns kvar. Anmälan om skadegörelse på två bilar.

Polisen Västra Götaland

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra