Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Komettorget, Falköping, Combi, Tanum, Grebbestad, Ullevigatan, Gårda, Brandstation, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon. Ledningscentralen har under natten hanterat 367 händelser under natten. Här presenteras ett urval av dessa. Dagens presstalesperson är Tommy Nyman

Göteborg, Komettorget, Falköping, Combi, Tanum, Grebbestad, Ullevigatan, Gårda, Brandstation, Västra Götaland, Västra Götalands län

21:34 Göteborg, försök till mord alternativt dråp

Polis kallas till Komettorget där två personer anträffats med skottskador. Det är två män och de är båda förda till sjukhus med allvarliga skador. Ännu är ingen gripen misstänkt för detta brott. En förundersökning gällande försök till mord alternativt dråp är inledd.

I samband med att polis kommer till platsen körs en bil mot en polisman. Polismannen avlossar då verkanseld mot föraren i bilen som träffas och är lindrigt skadad. Denna man förs till sjukhus för sina skador. Denne man är initialt gripen misstänkt för försök till mord alternativt dråp mot polismannen.  Han är ännu inte förhörd. Polisen har under natten genomfört två olika tekniska undersökningar på de båda olika brottsplatserna. Dörrknackning har genomförts i området och polis finns fortfarande i området för trygghetsskapande åtgärder.

21.39 Falköping, försök till mord alternativt dråp

Polis får uppgift från vittne att en motorcyklist beskjutits från en person i en bil. Händelsen ska ha inträffat i centrala Falköping. En Volvo combi körde upp vid sidan av en motorcyklist som körde på vägen. Skott avlossades från bilen mot motorcykelföraren som dock troligen inte träffades.  Senare anträffades en bil som misstänks vara den som användes vid händelsen. En person hämtades då in till förhör och denne har senare anhållits misstänkt för försök till mord. Polisen har ännu inte fått tag i den utsatte motorcykelföraren.

22.22 Tanum, misshandel

I Grebbestad har en man fått en glasflaska i huvudet och ytterligare en man fått knytnävsslag i ansiktet av en för dem okänd man. Polis som varit på platsen skriver anmälan om misshandel i två fall. Ingen misstänkt finns.

03.06 Vara, trafikolycka

Vid Naum har en bil kört av vägen och ambulans hämtar föraren som körs till sjukhus. Mannens skador bedöms som lindriga.

05.09 Göteborg, trafikolycka

På Ullevigatan utanför Gårda brandstation har två bilar kolliderat. Det ena fordonet misstänks ha kört mot rött ljus. Inga uppgifter om skadade. Båda bilarna bärgade från platsen.

Polisen Västra Götaland

Mest läst av andra