Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Mejramgatan, Bollebygd, Uddevalla, Hammarkulletorget, Gräskärrsvägen, Grindmotet, Hovås, Västra Götaland, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon. Här presenteras ett urval av nattens händelser i länet. Dagens presstalesperson är Tommy Nyman och till kvällen kommer Ulla Brehm

Göteborg, Mejramgatan, Bollebygd, Uddevalla, Hammarkulletorget, Gräskärrsvägen, Grindmotet, Hovås, Västra Götaland, Västra Götalands län

23.44 Göteborg, brand
På Mejramgatan brinner det i en parkerad bil. Räddningstjänsten släckt branden. Brand utan misstanke om brott.

00.31 Bollebygd, narkotikabrott och rattfylleri
På riksväg 40 vid Grönkullenotet kontrolleras en bil. Föraren misstänks vara narkotikapåverkad. Polispatrull anträffar även misstänkt narkotika i bilen. Då det inte går att fastställa identitet på mannen som kört bilen grips han misstänkt för narkotikabrott och rattfylleri genom påverkan av narkotika.

00.57 Uddevalla, rattfylleri
Polispatrull stoppar en bil för kontroll på länsväg 161, Rotviksbro. Föraren som var en kvinna i 40-årsåldern misstänks för rattfylleri. Hon fick följa med för provtagning.

01.36 Göteborg, brand
Räddningstjänst och polis kallas till en parkeringsplats vid Hammarkulletorget. Två personbilar brinner där. De står inte bredvid varandra utan med cirka 30 meters mellanrum. Bränderna misstänks vara anlagda. Anmälan om skadegörelse genom brand.

02.28 Uddevalla, stöld
Vittne ser hur en man gått in i ett öppet garage vid ett företag på Gräskärrsvägen där det står lastbilar parkerade. Mannen kommer sedan ut och kör från platsen. I närheten stoppas bilen av polispatrull. Mannen har flera dunkar med bränsle i som han erkänner att han slangat ur parkerade lastbilar i garaget. Dunkarna tas i beslag och mannen som är i 35-årsåldern misstänks för stöld och grov olovlig körning.

04.13 Uddevalla, biltillgrepp
Ett vittne hör av sig till polisen att han sett en stulen bil som han kör efter. Bilen körs sedan ut på E6 i hög fart. Polispatrull lägger ut spikmatta vid Grindmotet. Bilen kör över spikmattan och stannar strax därefter. Föraren som var en man i 30-årsåldern grips på plats misstänkt för biltillgrepp. Han misstänks dessutom vara narkotikapåverkad.

05.02 Götenborg, brand
Räddningstjänst och polis kallas till en garagebrand i Hovås. Garaget brinner ner helt. Okänt vad som startat branden. Ännu ingen misstanke om brott. 

Polisen Västra Götaland

Mest läst av andra