Karta som med röd fyrkant ramar in Lerum, Brobacken, Borås, Kapplandsgatan, Lilla Edet, Göteborgsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesman är Thomas Fuxborg och till kvällen kommer Christer Fuxborg.

Lerum, Brobacken, Borås, Kapplandsgatan, Lilla Edet, Göteborgsvägen, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.00 Lerum, butiksrån
Vid Brobacken i centrum är det en maskerad man som kommer in till en personal i en godisbutik och tilltvingar sig kontanter under hot. Mannen hade en hammare i handen som han hotade med. Ingen fysisk kontakt mellan butikspersonal och mannen. Han försvinner från platsen på en svart cykel. Mannen som är i 30-årsåldern kan gripas i närområdet av polis strax efter rånet.

22.59 Borås, mordbrand
Polis och räddningstjänst larmas till ett parkeringsgarage på Kapplandsgatan där det ska brinna i en husvagn som står på taket till parkeringsgaraget. Räddningstjänsten släcker och anträffar en man i 40-årsåldern i husvagnen som inte är vid medvetande. Han körs till sjukhus och där konstateras att mannen är avliden. Anhöriga är underrättade. Vad som orsakat branden är okänt och platsen spärras av i avvaktan på teknisk undersökning. Husvagnen visar sig vara anmäld stulen.

02.03 Göteborg, grov stöld
På en Pub vid Östra Hamngatan griper ordningsvakterna en man i 30-årsåldern som uppträder misstänkt narkotikapåverkad. Mannen har ett flertal plånböcker och mobiltelefoner på sig som inte tillhör honom. Han misstänks för flera fall av grova stölder och narkotikabrott.

02.44 Lilla Edet, inbrott
Vid Göteborgsvägen är det två personer som krossar rutan i entrédörren till en restaurang och tar sig in. De ses strax efter springa från platsen bärandes på något. Tjuvarna tappar saker på vägen som återlämnas till ägaren. Vid platsen visar det sig att även en annan restaurang är drabbad, oklart om tjuvarna varit inne på den restaurangen eller om det bara är ett försök.

03.45 Göteborg, inbrott
Polis griper en man i 30-årsåldern vid Tredje Långatan som gjort inbrott på ett kontorshotell där han varit inne och stulit en kaffemaskin, TV och en skrivare.  

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra