Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Djurparken, Göteborg, Gullbergsvass, Åmål, Burmans Gata, Hisings Kärra, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Borås, Djurparken, Göteborg, Gullbergsvass, Åmål, Burmans Gata, Hisings Kärra, Västra Götalands län

00:34, Borås, vårdslöshet i trafik
En privatperson larmade polisen med anledning av att en personbil krockat med en lyktstolpe på Nordskogsleden, Djurparken. Efter kollisionen sprang flera personer enligt inringaren från platsen. Polisen upprättade en polisanmälan om vårdslöshet i trafik. Ingen person har gripits i nuläget. Det är fortfarande okänt om någon person skadades i samband med händelsen.

02:41, Göteborg, grov vårdslöshet i trafik m.m.
Polisen larmades till ett parkeringshus i Gullbergsvass med anledning av en trafikolycka. På plats var det två parkerade personbilar som var skadade. Vid en tredje personbil, som också den var krockad, stod två mycket påverkade personer, varav den ena var i färd med att inhalera lustgas när polisen anlände. Personerna, två män i 25-årsåldern, misstänktes för flera brott. Händelsen utreds i dagsläget som grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott. Inga personskador har rapporterats in.

02:59, Åmål, stöld
En boende i ett flerfamiljshus hörde misstänkta ljud nerifrån källaren i huset. Den boende sprang ner för att kontrollera vad som hade hänt, och såg då två personer springa från platsen. När polisen anlände till adressen kunde det konstateras att tolv källarförråd brutits upp. Det är i dagsläget oklart om något, och i så fall vad, har stulits. Ingen person har gripits. Händelsen utreds som stöld genom inbrott.

03:55, Göteborg, bilbrand
En personbil brann på Burmans gata i Hisings Kärra under natten. Händelsen utreds som skadegörelse genom brand, och i nuläget har ingen gripits. Inga personskador har rapporterats in kopplat till händelsen.

Brott i nära relation
En man greps i Sjuhärad under natten, detta genom att ha sparkat en kvinna i ansiktet. Mannen och kvinnan har ett samboförhållande. Kvinnan fick vissa skador i ansiktet, men det förelåg inget ambulansbehov. Mannen är numera anhållen, misstänkt för misshandel.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra