Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Majvallen, Trollhättan, Torngatan, Färgelanda, Hörsalsvägen, Johanneberg, Lindgården, Mölndal, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Dagens presstalesperson är  på plats.

Göteborg, Majvallen, Trollhättan, Torngatan, Färgelanda, Hörsalsvägen, Johanneberg, Lindgården, Mölndal, Västra Götalands län

01.18 Göteborg, skadegörelse
Vid Majvallen är det en man i 35-årsåldern som går runt och slår sönder alla busskurer i närområdet med en hammare. Han slår även sönder fönsterrutor på parkerade bilar, fyra stycken bilar. Mannen grips efter en stund på en spårvagn i området. Även entrédörren till mannens boende är utsatt för skadegörelse.

01.40 Trollhättan, skadegörelse genom brand
Vid Torngatan börjar det brinna i en parkerad bil. Polisen misstänker att branden är anlagd och skriver en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

02.47 Färgelanda, stöld
Vid Torp grips en man i 30-årsåldern som är misstänkt för flera brott, stöld av moped bland annat.

04.20 Göteborg, stöld genom inbrott
Vid Hörsalsvägen, Johanneberg är det någon som tar sig in i en kontorslokal på okänt sätt. Polisen gör en brottsplatsundersökning och säkrar spår. Ingen person kvar i lokalen och det är oklart vad som saknas.

05.55 Göteborg, brand
Polis och räddningstjänst larmas till en lägenhet vid Lindgården med anledning av rökutveckling. Visade sig vara en torrkokning. 

05.58 Mölndal, brand
Polis och räddningstjänst larmas till ett tältläger bakom Mölndals Energi med anledning av att det börjat brinna i lägret och ett flertal person är brännskadade.

Uppdatering 10.20

Det är två tält som är resta på platsen och fem personer campar. Det börjar brinna i det ena tältet av okänd anledning. Tältet blir helt utbränt och två personer, en man och en kvinna transporteras till Sahlgrenska sjukhuset med allvarliga skador. De övriga tre personerna på platsen får lindriga skador av branden. Platsen kommer att spärras av i avvaktan på teknisk undersökning när räddningstjänsten är klara. Polisen inleder en förundersökning gällande misstänkt mordbrand. 

Källa: https://polisen.se/aktuellt/handelser/2024/juli/4/04-juli-06.00-sammanfattning-natt-vastra-gotalands-lan/

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...