Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Skövde, Skåningstorpsvägen, Hindås, Tranemo, Storgatan, Göteborg, Orrekulla Industrigata, Kungsportsavenyen, Trollhättan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Skövde, Skåningstorpsvägen, Hindås, Tranemo, Storgatan, Göteborg, Orrekulla Industrigata, Kungsportsavenyen, Trollhättan, Västra Götalands län

23.14 Skövde, försök till mord
På Skåningstorpsvägen blev en 17-årig pojke påkörd av en bilist. Föraren av bilen lämnade platsen till fots efter olyckan. Den påkörde pojken, som färdades på en cykel, fördes till sjukhus med allvarliga skador. Cirka en timme efter olyckan kunde en man i 20-årsåldern gripas misstänkt för försök till mord då det inte kan uteslutas att påkörningen skett uppsåtligen. Han anhölls senare av åklagare.

00.41 Hindås, brand
På brandstationen i Hindås gick ett automatlarm och brandmännen kunde konstatera att någon hällt bensin på väggen på stationen och tänt på. När brandmännen kom fram höll elden på att självsläckas och det blev bara mindre materiella skador på fasaden. Efter utredning och tips från allmänheten kunde en man i 25-årsåldern gripas i närheten misstänkt för försök till grov mordbrand.

02.57 Tranemo, bilbrand
På en parkering på Storgatan började en bil att brinna. Räddningstjänst och polis var på plats. Det finns misstankar om att branden var anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand upprättades. I nuläget finns ingen misstänkt.

03.27 Göteborg, grov misshandel samt grov vårdslöshet i trafik
På Orrekulla Industrigata blev en man påkörd av en bilist. Mannen fördes till sjukhus med hjälp av ambulans med smärtor i ben och ansikte, vaken och talbar. Föraren av bilen, en kvinna i 35-årsåldern, greps misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, grov misshandel samt grovt rattfylleri.

03.31 Göteborg, rån
Två män i 20-30-årsåldern blev rånade på Kungsportsavenyen. En blev av med en mobiltelefon och den andre blev av med en klocka. Flera personer var inblandade i rånet och de sprang från platsen. Polisen kontrollerade flera personer och en av dem, en man i 25-årsåldern, blev gripen misstänk för rån. En av de rånade männen fick tillbaka sin mobiltelefon. Klockan är fortfarande borta. Inga uppgifter om personskador.

03.36 Trollhättan, bilbrand
En bil har börjat brinna på en parkering på Lantmannavägen. Branden misstänks vara anlagd och en anmälan om skadegörelse genom brand har upprättats. Ingen gripen.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...