Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Mariestad, Lugnås, Göteborg, Lilla Edet, Borås, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Mariestad, Lugnås, Göteborg, Lilla Edet, Borås, Västra Götalands län

22:06, Mariestad, brand
En brand utbröt i en lada i Lugnås. Ladan var övertänd och brann ner till grunden. Varken människor eller djur ska ha kommit till skada till följd av branden. En anmälan skrevs om brand, utan misstanke om brott.

22:46, Göteborg, brott mot knivlagen
Ordningsvakter noterade en sovande man på en spårvagn. I samband med att mannen kontrollerades påträffades två knivar och en mindre mängd misstänkt narkotika bland hans tillhörigheter. Mannen, som är i 25-årsåldern, misstänks nu för brott mot knivlagen och narkotikabrott. Mannen omhändertogs även då han var berusad.

23:12, Göteborg, försök till inbrott
En man larmade polisen med anledning av att han precis avvärjt ett inbrott i en föreningslokal. Två personer hade skadat två fönsterrutor på byggnaden, men efter att de blivit påkomna lämnat platsen på en cykel samt en moped. Ingen person har gripits i dagsläget. Händelsen utreds som försök till stöld genom inbrott.

02:30, Lilla Edet, misshandel
Två män i 35-årsåldern ska ha vistats i en bostad tillsammans. Något hände som gjorde att ena mannen skadade den andre med en kniv. Mannen som blev skadad tog sig från platsen och kontaktade en granne som i sin tur larmade polisen. Den misstänkte gärningspersonen greps för grov misshandel. Bostaden spärrades av i syfte att genomföra en brottsplatsundersökning. Ambulans var på plats och kontrollerade den skadade mannen, men mannen fördes inte till sjukhus.

04:20, Borås, skadegörelse m.m.
En privatperson bevittnade hur en man vred sönder en backspegel på en bil och slog på byggnader med ett föremål. Mannen försökte därefter tillgripa en mopedbil. Polis beordrades till platsen och kunde fånga in mannen, som är i 18-årsåldern. Han misstänks nu för skadegörelse, stöld och narkotikabrott, eget bruk.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...