Karta som med röd fyrkant ramar in Mariestad, Ledetvägen, Alafors, Älvängen, Nolhagavägen, Skövde, Södra Hamngatan, Lysekil, Norrmalm, Klippgatan, Viared, Brodalsmotet, Stenungsundsmotet, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser.

Mariestad, Ledetvägen, Alafors, Älvängen, Nolhagavägen, Skövde, Södra Hamngatan, Lysekil, Norrmalm, Klippgatan, Viared, Brodalsmotet, Stenungsundsmotet, Västra Götalands län

00.16 Knivlagen, väg 26 Mariestad. Polispatrull stoppar en personbil för kontroll, där en passagerare, under 18, visar tecken på narkotikapåverkan. Han körs hem till vårdnadshavare, och polis skriver en anmälan ringa narkotikabrott. I bilen hittas även en kniv, och en anmälan om brott mot knivlagen skrivs.

01.33 Brand, Ledetvägen, Alafors. Polis och räddningstjänst skickas till Ledetvägen där det brinner i flera containrar intill kommunhuset. En anmälan skadegörelse genom brand skrivs. 

02.05 Brand, Älvängen, Ale. Polis och räddningstjänst skickas till Älvängen, där det brinner i containrar. Skadegörelse genom brand skrivs.

02.24 Rattfylleri, Nolhagavägen, Skövde. Polis stoppar en personbil för kontroll, där föraren, en man, blåser positivt för alkohol i polisens sållningsinstrument. Han tas med för provtagning och är nu misstänkt för grovt rattfylleri. 

02.00 Skadegörelse, våldsamt motstånd, Södra Hamngatan, Lysekil. Polis skickas till en restaurang på Södra Hamngatan, där ordningsvakter gripit en man för skadegörelse och våldsamt motstånd. Han blir även misstänkt för hot mot tjänsteman. Mannen tas med av polis enligt lagen om berusade personer, LOB.

02.30 Misshandel, Norrmalm, Skövde. Polis skickas till Norrmalm där en man uppger att han blivit påhoppad av flera personer. När polis anländer anträffas inga av dessa, men uppgifter tas av den påhoppade mannen till en anmälan gällande misshandel samt olaga hot. Det finns inga uppgifter om att mannen behövde vård i samband med händelsen. Även en kvinna sätts upp som målsägare. 

03.47 Misshandel, Klippgatan. Polis och ambulans skickas till Klippgatan, där vittne sett hur man blivit jagad av en annan man med svärd. En skadad man anträffas på platsen av polis, och han uppger att han blivit slagen med ett baseballträ. Polis söker efter en gärningsman i ett flerbostadshus, men han anträffas inte. Händelsen rubriceras i nuläget som grov misshandel, grovt brott mot knivlagen och grovt olaga hot. 

04.06 Rattfylleri, väg 40, Viared. Polispatrull får syn på en bil som framförs vinglande. Föraren av bilen väljer att inte stanna på polispatrullens stoppsignal, och ett förföljande inleds. Bilen prejas av radiobil i höjd med Brodalsmotet, varefter det blir stopp på färden. I bilen finns fem personer, och föraren, en man, visar tecken på påverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för grovt rattfylleri.  Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri, narkotikabrott och för att inte ha stannat på polismans tecken. En passagerare, en man, blir misstänkt för narkotikabrott genom eget bruk. Händelsen har inte medfört några personskador. 

06.12 Rattfylleri, E6 Stenungsundsmotet. Polis skickas till E6, där förbipasserande ringer in om en bil som står i diket. Runt om bilen går en person och lyser med ficklampa. Även räddningstjänst skickas. Föraren blåser positivt för alkohol i polisens sållningsinstrument, och tas med för provtagning och visare utredning gällande rattfylleri. 

Misshandel, relation, polisområde Storgöteborg. Polis skickas till en bostad där en man och en kvinna bråkar. Enligt anmälaren har mannen slagit kvinnan. När polis kommer fram till platsen finns mannen och kvinnan i bostaden. Mannen grips som misstänkt för misshandel av kvinnan. Hon har inte behövt vård i anslutning till händelsen. 

Mest läst av andra