Karta som med röd fyrkant ramar in Gullspång, Igelstorp, Skövde, Tibro, Badhusberget, Lysekil, Varbergsvägen, Borås, Fjäderharvsgatan, Göteborg, Personalvägen, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt En sammanfattning av nattens händelser i länet.

Gullspång, Igelstorp, Skövde, Tibro, Badhusberget, Lysekil, Varbergsvägen, Borås, Fjäderharvsgatan, Göteborg, Personalvägen, Västra Götalands län

22.29 Arbetsplatsolycka, Amnevägen, Gullspång. Polis och ambulans larmas till ett företag på Amnevägen, där en kvinna fastnat med fingrarna i en vals. Kvinnan förs vaken och talbar med ambulans till sjukhus, och polis skriver en anmälan om arbetsolycka. 

00.09 Anträffat stulen, väg 49 Igelstorp, Skövde. Polis skickas till väg 49 Igelstorp, där en bil kört i diket, riktning mot Tibro. Det finns ingen person i eller vid bilen, och registreringsskylten stämmer inte med den aktuella bilen. Polis spårar i området med hund men någon person anträffas inte. Bilen visar sig vara stulen, och gods anträffas som även det misstänks vara stöldgods. Polis skriver en anmälan om häleri, och bilen bärgas i beslag.  

01.09 Narkotikabrott, Badhusberget, Lysekil. Polis kontrollerar en man som visar tecken på påverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk. Då mannen har en oc-spray, försvarsspray, på sig är han även misstänkt för brott mot vapenlagen. Denna tas i beslag av polis. 

02.58 Trafikbrott, Varbergsvägen, Borås. Polis stoppar en personbil för kontroll där föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för drograttfylleri och narkotikabrott genom eget bruk. Då han sedan tidigare inte har behörighet att köra bil är han även misstänkt för grov olovlig körning. En kniv anträffas, och han blir därför också misstänkt för brott mot knivlagen. I bilen finns en passagerare som även han visar tecken på påverkan. Han tas med för provtagning misstänkt för ringa narkotikabrott genom eget bruk.

02.59 Försök till mord, Fjäderharvsgatan, Göteborg. Polis och ambulans skickas till Fjäderharvagatan, där en bil kolliderat. Det framkommer därefter att det är en taxichaufför som blivit knivskuren av en kund, en man, under färd, varefter taxichauffören kolliderat, och den misstänkte mannen lämnat platsen. Taxichauffören har blivit knivskuren i en axel och ett finger, och han förs vaken och talbar till sjukhus med ambulans. Han skador är inte livshotande. Polis söker i området med hund med den misstänkte anträffas inte. Platsen spärras av, och en kriminalteknisk undersökning görs. 

03.07 Brand, Personalvägen, Göteborg. Polis och räddningstjänst larmas till Personalvägen, där ett flertal bilar brinner på en personalparkering till ett företag. Räddningstjänst släcker branden i bilarna. Tre bilar har brunnit och tre har fått rökskador. Händelsen rubriceras som skadegörelse genom brand, då branden misstänks vara anlagd. Det finns ingen misstänkt, och det är okänt på vilket sätt bilarna satts i brand. 

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra