Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Foskros, Proviant, Hällsjön, Storån, Älvdalen, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Försvunnen person

Man i 60-årsåldern saknad sedan i måndags 26/8.

Foskros, Proviant, Hällsjön, Storån, Älvdalen, Dalarnas län

Senaste kontakt med mannen, som är norsk medborgare, är i måndags vid 08-tiden varefter han inte har gått att nå. Han befann sig då vid Övre Hågåsjön och bad att senare bli hämtad I Foskros som ligger ca två mil rakt söderut. Han har proviant för en dryg vecka och har sagt att han inte har någon brådska till slutmålet. 

Mannen färdas i en större klargul gummikanot av fabrikat Packraft och har två mellanstora hundar med sig. En är svart och den andra är ljus till färgen.

Den enda vägen från Övre Hågåsjön till Foskros är genom Hågåån som söder om Hällsjön byter namn till Storån.

Den som tror sig ha sett eller träffat mannen med hundarna ombeds omedelbart kontakta regionledningscentralen i polisregion Bergslagen via 112.

En polishelikopter är rekvirerad och kommer omedelbart att starta eftersök av mannen.

UPPDATERING Vid 12:30-tiden anträffade polishelikoptern den aktuella kanoten liggande upp och ner i Hånån och hundarna på land invid ån nära platsen där kanoten låg. Den försvunne mannen är ännu inte anträffad. 

Fjällräddning inleddes då omedelbart och en grupp fjällräddare med sökhundar samt polis är på väg till platsen som är mycket otillgänglig. Sök kommer att inledas för att om möjligt hitta mannen vid liv.

Mannens anhöriga är underrättade om de faktiska omständigheterna. 

Händelsekarta

Laddar karta...