Karta som med röd fyrkant ramar in Hedemora, Bjursås, Avesta Centrum, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer en sammanfattning från Dalarnas län.

Hedemora, Bjursås, Avesta Centrum, Dalarnas län

Hedemora
22.15: Polispatrull gör en fordonskontroll på tre personer som hastigt lämnar ett parkerat fordon när polispatrull närmar sig. Vem som framfört fordonet går ej att fastställa. En av personerna bär en större summa kontanter på sig, utredningsåtgärder vidtas varpå en anmälan på en man i 25-årsåldern sätt upp som misstänkt i en anmälan gällande penningtvätt. Kontanterna tas i beslag för vidare utredning.

Bjursås
00.23: SOS-alarm meddelar att det brinner i ett uthus, lågor slår upp ur taket. Byggnaden sitter ihop med någon annan byggnad. Inga personskador, de som befann sig på adressen hade kommit ut oskadda. Räddningstjänst släcker, troligt har branden börjat i en skorsten. En polisanmälan upprättas om brand utan misstanke om brott.

Avesta
01.19: SOS-alarm meddelar att en singelolycka inträffat i Avesta centrum. När polispatrull anländer är fordonet tomt, ingen förare kan identifieras. Utredningsåtgärder vidtas, an polisanmälan upprättas gällande smitning från trafikolycka.

Patruller har också hanterat omhändertagande enligt lob, lag om omhändertagande enligt berusad person. Trafikolyckor med vilt är hanterat. Ärenden med psykisk ohälsa har förekommit.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra