Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens händelser i länet

Jämtland, Jämtlands län

Notisen kommer uppdateras löpande under natten.

Natten i Jämtland har fortsatt lugnt, ingenting att rapportera om.

För information om fjällräddningsärendet i Åre se notis "Fjällräddning Åre"

Kl 03:06 - Rattfylleri m.m., Odensala, Östersund

Polis larmas om en ung person som framför en personbil utan körkort. När polispatrull försöker stoppa bilen så vägrar föraren att stanna, ett kortare förföljande tar vid som slutar efter ca 4 minuter efter att polispatruller boxat in bilen (hindrat fortsatt färd).

Föraren som är en man i 18 års åldern, i bilen finns också 4 st passagerare som alla är minderåriga.

När patrullen söker igenom bilen anträffas även en batong som tillhör föraren. Föraren misstänks för grov vårdslöshet i trafik, tillgrepp av fortskaffningsmedel, rattfylleri, försök till grov misshandel, olovlig körning, brott mot knivlagen samt för att ej stannat på polismans tecken.

Polisen kontaktar vårdnadshavare till passagerarna som får komma och hämta upp dem.

Mannen medtas för provtagning samt förhör.

Uppdaterad klockan 08:05 av Maria Linné, RLC-kommunikatör:

Sedan klockan 22.00 på lördagen har fyra personer omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

00:53 Skadegörelse, Bräcke
Polisen kontaktas angående en skadegörelse i centrala Bräcke. Okänd gärningsperson har slagit sönder rutorna och tryckt in taket på en bil. Polisen åker dit och tar upp en anmälan om skadegörelse.

02:08 Trafikolycka, Krokom
Polisen får ett larm om en singelolycka vid Åskorset, ås. Bilen har kört i diket, en person färdades i bilen. Föraren ska inte vara allvarligt skadad, han förs till sjukvård. Olyckan ska utredas vidare.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra