Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Södergatan, Gnosjö, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand

Brand i terrängen.

Södergatan, Gnosjö, Jönköpings län

UPPDATERING ONSDAG: 

Undertecknad presstalesperson har blandat ihop branden i Gnosjö med flera bränder i Mullsjö. Gnosjö har inte haft flera bränder, men då det finns en brottsmisstanke enligt nedan är polisen ändå intresserad av att komma i kontakt med personer som har uppgifter att lämna angående branden i Gnosjö på tisdag kväll. 

-

Klockan 17:45 larmades räddningstjänst och polis till Södergatan i Gnosjö med anledning av en gräsbrand. Branden uppskattades till samma storlek som en fotbollsplan. 

Branden hanterades av räddningstjänsten. 

Då det inte fanns någon synlig naturlig orsak till varför branden uppstod har polisen, efter samråd med personal från räddningstjänsten, påbörjat en förundersökning om allmänfarlig vårdslöshet genom brand. Det finns i nuläget ingen misstänkt. 

Polisen har pratat med personer som bor i närliggande bostäder men ingen som vi har pratat med har kunnat lämna några uppgifter om branden. Polisen är angelägen om att ta emot tips som kan föra utredningarna om bränderna i Gnosjö framåt. 

Tips kan lämnas via telefon 114 14, eller via tipsförmuläret på polisens hemsida. Det går såklart även bra att besöka en polisstation. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.