Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Boden, Gällivare, Råneå, Korsträsk, Älvsbyn, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av händelser.

Boden, Gällivare, Råneå, Korsträsk, Älvsbyn, Norrbottens län

00:44 Ofredande Boden. Ska enligt inringaren vara några okända killar som sexuellt ofredat en kvinna i samband med att hon lämnat en fest för att gå ut och röka. Andra i festsällskapet har sökt efter gärningsmännen utan framgång. Polis har varit på plats och hållit förhör samt sökt i närområdet utan att påträffa några misstänkta gärningsmän. Anmälan ofredande.

01:52 Skadegörelse Gällivare. Krossad ruta på entredörr i bostadsområde. Polis beordras till platsen. En ung man med blodiga händer påträffas i området. Han omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer och körs till sjukhus för vård. En anmälan om skadegörelse kommer att upprättas. Då det är begränsat med information i ärendet är det oklart ifall mannen som körts till sjukhus har något med skadegörelsen att göra.

03:17 Knivlagen Gällivare. Samtal om bråk i lägenhet, ska vara en man och en kvinna som bråkar. Polis beordras till platsen. Patrullen påträffar en ung man som omhändertas med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer. Mannen bär kniv så en anmälan om brott mot knivlagen upprättas.

05:12 Älgolycka på E4 vid Råneå. Inga personskador. Älgen lämnade platsen, eftersöksjägare utkallad.

07:02 Älgolycka Korsträsk, Älvsbyn. Inga personskador. Älgen har lämnat platsen, eftersöksjägare utkallad.