Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Luleå, Boden, Gällivare, Piteå, Sangis, Svartbyn, Överkalix, Norrbottens län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av polisens arbete klockan 07:00 – 22:00

Luleå, Boden, Gällivare, Piteå, Sangis, Svartbyn, Överkalix, Norrbottens län

Tre personer har omhändertagits enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer).

22:29, Innerstaden, Luleå

En personbil och en a-traktor ska ha kolliderat. Personbilen ska sedan ha lämnat. Polisen åker till platsen och samtalar med de personer som finns kvar där. Inga personskador finns rapporterade i samband med händelsen. En anmälan gällande smitning från trafikolycka upprättas, det finns ingen misstänkt gärningsperson i nuläget.

00:22, Boden

En man uppger att han har blivit hotad av en annan man och en kvinna när han satt i sin bil. De tre personerna känner varandra sedan tidigare. Polisen åker till platsen och påträffar mannen som kontaktat polisen. Man kan snart också lokalisera de andra två personerna. De sistnämnda grips, misstänkta för grovt olaga hot, försök till grov misshandel och vapenbrott. De anhålls senare efter beslut av åklagare. Ärendet leds av åklagare.

00:33, Gällivare, Centrum

En a-traktor står på en parkering, man spelar hög musik och stör boende i närheten. Polisen åker till platsen. Där påträffas en tonårsflicka, hon är berusad. Polisen skjutsar henne till vårdnadshavare. En tonårspojke ansvarar för a-traktorn. Polisen kontaktar hans vårdnadshavare och har ett samtal om bilens ljudanläggning och hur den används. Ingen anmälan upprättas.

01:12, Gällivare, Centrum

Det har uppstått ett bråk mellan ett antal män i 20-årsåldern. Polisen åker till platsen och påträffar de inblandade. En man misstänks för olaga hot, anmälan upprättas. Han omhändertas också enligt LOB (Lag om omhändertagande av berusade personer).

02:12, Zonområdet, Piteå

Två flickor under 18 år ska ha tagit sig in på en krog med åldersgräns med hjälp av falska identitetshandlingar. En ordningsvakt upptäcker dem och tillkallar polis. Polisen åker till platsen. Den ena flickan misstänks för missbruk av urkund, den andra för urkundsförfalskning. Anmälan upprättas.

02:31, Gällivare

Polisen larmas om ett bråk mellan ett antal personer i 20-årsåldern. Polisen åker till platsen. Två män grips. Den ene är misstänkt för grovt olaga hot, vapenbrott och ringa narkotikabrott, eget bruk. Den andre är misstänkt för grovt brott mot knivlagen, försök till grovmisshandel och ringa narkotikabrott, eget bruk. Det finns inga uppgifter om att någon ska ha behövt uppsöka sjukvård i samband med händelsen. Männen anhålls senare efter beslut från åklagare.

02:40, E4, Sangis, Kalix

Polisen stoppar en personbil som man märkte vände om när föraren fick syn på polisbilen. Föraren, en man i 30-årsåldern, blåser positivt i polisens sållningsinstrument. Han misstänks för rattfylleri, anmälan upprättas. Polisen omhändertar mannens bilnycklar.

02:48, Länsväg 796, Svartbyn, Överkalix

En personbil har voltat. Polis och räddningstjänst åker till platsen. Två personer färdades i bilen. Föraren förs med ambulans till sjukvård. Han misstänks för grovt rattfylleri. Anmälan upprättas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...