Karta som med röd fyrkant ramar in Skolgatan, Norrköping, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt God morgon! Dagens presstalespersoner är Angelica Israelsson Silfver och Monica Bergström. Till kvällen kommer Johnny Gustafsson.

Skolgatan, Norrköping, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten hanterat ett 70-tal ärenden som rör Östergötlands län. Ingen person har gripits. Fyra personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning. 

03:49 Polis och väktare larmades till Skolgatan i Norrköping med anledning av ett aktiverat inbrottslarm i en butik. När polis anlänt till platsen fanns ingen misstänkt gärningsperson kvar. Polis och hundpatrull sökte av närliggande områden och gator men ingen misstänkt har anträffats. Vid en kontroll visade det sig att även en närliggande restaurang blivit utsatt för ett inbrott. Tjuven ska vid båda lokalerna ha tagit sig in genom att krossa en ruta. Två anmälningar om stöld genom inbrott kommer skrivas. Stöldgodset är okänt för polisens presstjänst. 

Utöver detta har polisen haft ärenden om psykisk ohälsa, fylleri, trafikbrott, viltolyckor samt diverse kontroller på eget initiativ eller efter larm från allmänheten som inte har lett till något allvarligt. Inga grövre våldsbrott har kommit till polisens kännedom.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra