Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Ektorp, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Norrköping, Ektorp, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 85-tal ärenden som rör Östergötlands län. Två personer har gripits. Nio personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

Personrån i Norrköping

01:15 Polisen kallades till Ektorp med anledning av ett väpnat rån. En man hade blivit slagen i ansiktet och blivit hotad med ett vasst föremål. Mannen tvingades därefter att swisha pengar.

Polisen sökte efter spår på brottsplasten som var i en skogsdunge dit målsägaren blivit indragen. Vidare sökte patrullerna efter personer som gjort iakttagelser, bland annat genom att knacka dörr. Undersökningsåtgärder inom polisen gjorde att ett beslut om en husrannsakan i en lägenhet med misstänkta personer togs för att utröna omständigheterna runt rånet.

Det resulterade i att två personer i 25-årsåldern , en man och en kvinna, greps misstänkta för rån och penningtvättsbrott. De är nu anhållna.

Det finns ingen uppgift om att målsägaren behövde sjukhusvård.

Sex viltolyckor har inträffat under morgontimmarna och just viltolyckor kommer att uppmärksammas lite extra under kommande vecka då polisen har en nationell vecka med fokus på viltolyckor.

Mest läst av andra