Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Sandgatan, Luntgatan, Motala, Svärtinge, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Norrköping, Sandgatan, Luntgatan, Motala, Svärtinge, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 55-tal ärenden som rör Östergötlands län. Här kommer ett urval av nattens händelser:

Höga smällar i Norrköping

00:51 Polisen fick larm om höga smällar i närheten av korsningen Sandgatan och Luntgatan i Norrköping. Vi åkte dit med flera patruller för att undersöka vad som inträffat.

Patrullerna lokaliserade en misstänkt brottsplats, med tomhylsor, som spärrades av i väntan på kriminalteknisk undersökning. Därefter samlades vittnesuppgifter in samtidigt som sökning efter spår gjordes med hund.

Polisen har ingen kännedom om att någon person ska ha skadats. En förundersökning på grovt vapenbrott samt olaga hot har öppnats.

Det är ännu oklart hur länge avspärrningen kommer att ligga kvar. Det finns i nuläget ingen gripen person i ärendet. Polis finns kvar på platsen.

Brand i Motala

03:47 Polis och räddningstjänst larmades till en brand på Vinnerstadsvägen i Motala.

Det visade sig vara ett övertänt mindre hus som ingen person var skriven på. Det finns ingen information om att någon person ska vara drabbad.

Polisen skrev en anmälan om skadegörelse genom brand.

Halt väglag på riksväg 51

05:56 polis och räddningstjänst larmades till en singelolycka på riksväg 51 i Svärtinge. En personbil hade körts in i mitträcket. Föraren klarades sig omtumlad men oskadd från händelsen. Polisen misstänker inget brott.

Blåljuspersonal uppger att det var mycket halt på platsen.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra