Karta som med röd fyrkant ramar in Norrköping, Stockholmsvägen, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nattsammanfattning

Norrköping, Stockholmsvägen, Östergötlands län

Polisens regionledningscentral har under natten mellan 22:00 och 07:00 hanterat ett 100-tal ärenden som rör Östergötlands län.

Mord i Norrköping

20:06 Polisen larmades till Stockholmsvägen med anledning av en misstänkt skottlossning. På plats hittades en allvarligt skadad person som fördes till sjukhus. Den drabbade var en man i 20-årsåldern vars liv inte gick att rädda.

Brottsplatsen spärrades av och insamling av vittnesuppgifter påbörjades. I spåren av detta genomfördes ett antal hämtningar till förhör under natten och en man i 20-årrsåldern greps misstänkt för medhjälp till mord. Han anhölls senare under natten.

Polisen fortsätter med dörrknackning i området och avspärrningarna kvarstår. Avspärrningarna påverkar fortsatt det ordinarie livet på platsen. I polishuset pågår nu analys av all insamlad information.

Har du upplysningar som kan beröra det inträffade så tar polisen tacksamt emot dessa. Detta kan också röra sig om icke dramatiska bilder tagna under kvällen innan brottet i området.

09:30 Frida Braf som är lokalpolisområdeschef i Norrköping kommer att vara tillgänglig 11-12 för samtal i ärendet. Media som önskar samtal med henne mailar kontaktuppgifter till frida.braf@polisen.se

UPPDATERING 10:34 Polisens utredningsåtgärder under natten och morgonen med olika förhör har resulterat i att fem personer gripits och senare anhållits misstänkta för mord. En person var sedan tidigare anhållen misstänkt för medhjälp till mord.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra