Gå direkt till de mest lästa händelserna från Polisen

Sammanfattning natt Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Råbergagatan, Linköping, Hagagatan, Norrköping, Ågatan, Östergötlands län

06.35 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 30-tal rutinärenden, de flesta utan brottsmisstankar. Ingen har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och två har fått följa med för provtagning på grund av misstänkt drograttfylleri.

01.08 vid en kontroll av två fordon på Råbergagatan i Linköping upptäckte polispatrullen att en person var efterlyst för att avtjäna fängelsestraff hos kriminalvården. Det var en man i 60-årsåldern och han omhändertogs för transport till Kriminalvården. Han blev också misstänkt för ringa narkotikabrott genom innehav av en mindre mängd misstänkt narkotika.

04.35 väktare ringde till polisen med anledning av ett upptäckt inbrott i en butik på Hagagatan i Norrköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om stöld genom inbrott. Tjuvar har tagit sig in i lokalen genom att rkossa en glasruta. Även en platsundersökning är genomförd.

05.39 en cyklist försökte undkomma en polispatrull i Linköping men på Ågatan fick polispatrullen fatt på cyklisten. Det var en man i 35-årsåldern med ryggsäck, i vilken han förvarade en batteridriven vinkelslip. Polisen misstänker mannen för att ha stulit cykeln han åkte på och den togs i beslag. Mannen verkade också narkotikapåverkad varför han fick följa med för provtagning. Mannen misstänks nu för stöld alternativt egenmäktigt förfarande samt ringa narkotikabrott eget bruk. Mannen frigavs efter förhör men är fortfarande misstänkt.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbat av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra