Karta som med röd fyrkant ramar in Arlanda Flygplats, Sky City, Sigtuna, Stockholms län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Brand automatlarm I en tunnel under Arlanda flygplats har det utvecklats rök. Tågstation Sky city har evakuerats. Pendeltågstrafiken har stoppats.

Arlanda Flygplats, Sky City, Sigtuna, Stockholms län

Man har lokaliserat en brandhärd varifrån röken troligtvis har kommit. Ingen person rapporteras vara skadad under händelsen.

Pendelstågstrafiken har stoppats i såväl norrgående som södergående riktning.

Uppdatering klockan 15:20

En man har gripits och är misstänkt för att med uppsåt ha tänt eld på skräp i en tunnelmynning. En brottsutredning om mordbrand alternativt grov mordbrand har inletts av polis.

Uppdatering klockan 18:40

Ett antal föremål som anträffats på tågstationen sätts i samband med den misstänkte gärningsmannen. För att säkerställa att föremålen inte är farliga tillkallas NBS (nationella bombskyddet). Kl 18:30 var föremålen färdigundersökta och konstaterat ofarliga. 
Polisens trafikstopp kvarstår dock på obestämd tid eftersom polisens tekniker ska undersöka platsen. 
Trafikstoppet berör all tågtrafik på Arlanda. 

Uppdatering klockan 21:16

Mannen som greps är numera anhållen av åklagare. Rubriceringen har ändrats till grovt sabotage. Hans identitet är fortfarande okänd. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra