Detonation Polisen fick flera samtal från Husby. Polisen har konstaterat att det har varit två detonationer.

Husby, Sorögatan, Stockholm, Stockholms län

Detonationerna har varit vid eller i fastigheter på Tönsbergsgatan samt Sorögatan. Det är omfattande skador på fastigheterna. Det finns inga initiala uppgifter om att någon person är fysiskt skadad.

Platserna är avspärrade så att teknikerna kan undersöka platserna. Polisen kommer utreda hur detonationerna har gått till samt utreda varför. En förundersökning angående allmänfarlig ödeläggelse i två fall är inledd.

Tillsammans med räddningstjänsten, stadsdelen och andra arbetar polisen på plats. De boende som behöver kommer få tillgång till en lokal i närheten.

Samtalen om Tönsbergsgatan kom in klockan 02:33 och Sorögatan klockan 02:47.

Uppdatering klockan 04:13
Polisen har fått uppgiften att ambulanssjukvårdarna undersökt cirka 10 personer, sammanräknat från båda platserna. En av dessa fick följa med till sjukhus för fortsatt vård, skadorna är initialt beskrivna som lindriga.

Uppdatering klockan 05:11
Polisen arbete på platsen fortsätter. I fastigheten på Sorögatan genomförs evakuering för att man ska kontrollera skadornas omfattning.

Uppdatering klockan 06:50
Polisen har fortfarande kvar sina avspärrningar vid Tönsbergsgatan och Sorögatan. Polisen undersöker om det finns kameror i området som kan vara till hjälp i utredningen. Polisen pratar med de som kan ha uppgifter att lämna. Uppskattningsvis har ett 50-tal personer evakuerade från fastigheten på Sorögatan. 

Mest läst av andra