Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kramfors, Sundsvall, Sollefteå, Nybodarna, Ånge Kommun, Härnösands Kommun, Birsta, Stenstan, Kittjärn, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Ett urval av nattens polisverksamhet klockan 00:00-07:00 samt sammanfattning av Kramfors stadsfest.

Kramfors, Sundsvall, Sollefteå, Nybodarna, Ånge Kommun, Härnösands Kommun, Birsta, Stenstan, Kittjärn, Västernorrlands län

Sedan midnatt har två personer i Sundsvall och en i Sollefteå omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. En av dem misstänks för ringa narkotikabrott genom eget bruk. 

Två viltolyckor har rapporterats till polisen under natten, de inträffade i Nybodarna, Ånge kommun samt i Kragom, Härnösands kommun. Inga personskador uppstod.

00:19 Grovt olaga hot, Härnösand
Under natten har polisen gripit en man i 60-årsåldern utanför Härnösand. Mannen misstänks ha hotat en annan man. Det finns uppgifter om att hotet har skett med ett vapenliknande föremål varför det rubriceras grovt olaga hot. Mannen är även misstänkt för att ha misshandlat en tredje man. Efter förhör har åklagare beslutat att anhålla den misstänkte.  

00:26 Rattfylleri, Sundsvall
Polisen stoppar och kontrollerar en personbil i Birsta. Föraren, en kvinna, blåser positivt i sållningsinstrumentet och medtas för vidare provtagning. Anmälan om rattfylleri upprättas.

00:28 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till ett snabbmatsställe i Stenstan där en okänd gärningsperson ska ha blivit utåtagerande mot en man. Polisen tar upp en anmälan om misshandel. Det finns ingen misstänkt i ärendet.

00:31 Trafikbrott, Sollefteå
Polisen stoppar och kontrollerar en A-traktor. Föraren får en ordningsbot för otillåtet antal passagerare.

00:53 Misshandel, Sundsvall
Polisen beordras till en krog i Sundsvall med anledning av ett bråk. Bland annat ska två män på platsen ha bråkat med varandra. Flertalet anmälningar upprättas gällande bland annat misshandel och våldsamt motstånd.

04:49 Brand, Härnösand
Polisen larmas om en brand i en personbil i Otteböle, Kittjärn. Det finns inga uppgifter om att personskador ska ha uppstått. Bilen stod ett antal meter från närmsta byggnad. Patrull har varit på plats för anmälningsupptagning gällande skadegörelse genom brand.

Sammanfattning av polisens arbete i samband med Kramfors stadsfest, lördag:

Under kvällen och natten avvisade ordningsvakter 51 personer från evenemangsområdet. Polisen omhändertog sex personer enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer samt avvisade eller avlägsnade två personer enligt PL13 (polislagen).

Polisen har upprättat en anmälan gällande brott mot ordningslagen gällande en person som tände två bengaler i ett öltält. Personen omhändertogs senare för fylleri.

En anmälan om misshandel upprättades efter ett bråk utanför, men i anslutning till festivalområdet.

Polisens insatschef sammanfattar festivalhelgen som lugn med få ordningsstörningar och våldsbrott. Stämningen bland besökarna var god trots en viss berusningsnivå. Polisen vill ge beröm till festivalens ordningsvakter som gjorde ett mycket bra arbete på området genom att i ett tidigt skede avläsgna personer innan det uppstod bråk och liknande. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...