Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Västernorrland, Timrå, Härnösand, Örnsköldsvik, Västernorrlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Västernorrland, ett urval av nattens polisverksamhet

Västernorrland, Timrå, Härnösand, Örnsköldsvik, Västernorrlands län

Kl 00:00-08:00, fem personer har omhändertagits för fylleri (utöver dem som nämns här nedan). Polisen har även kontrollerat ett antal personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Kl 00:05, Timrå

En man misstänks ha misshandlat en kvinna han har en relation med. 

Mannen grips en stund senare. Han misstänks för misshandel samt barnfridsbrott, då barn kan ha bevittnat händelsen. Förhör hålls och åklagare fattar därefter beslut om att han ska anhållas.

Kl 00:05, Härnösand

Polis kontaktas gällande två personer som sitter vid kajen, där en av dem tidigare olovligen uppges ha tagit sig ombord på en båt. Polis åker till platsen för kontroll. 

En anmälan gällande ofredande upprättas och en person omhändertas med stöd av LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

Kl 03:16, Örnsköldsvik

En bilist stoppas för kontroll. Misstanke uppstår om att föraren är påverkad av narkotika. Han får medfölja för provtagning.

Anmälan gällande ringa narkotikabrott och drograttfylleri upprättas. 

Polisens arbete i samband med Härnösands Stadsfest:

Ordningsvakter har avvisat omkring 50 personer och åtta personer har avlägsnats från området. Sammanlagt har nio personer omhändertagits med stöd av LOB (lagen om omhändertagande av berusade personer). Två anmälningar gällande sexuellt ofredande, en anmälan gällande misshandel samt två anmälningar gällande ringa narkotikabrott har upprättats under kvällen och natten.

Händelsekarta

Laddar karta...