Karta som med röd fyrkant ramar in Lilla Edet, Göteborg, Sonettgatan, Majorna, Skara, Friskolan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt Dagens presstalesperson är Peter Adlersson och till kvällen kommer Stefan Gustafsson.

Lilla Edet, Göteborg, Sonettgatan, Majorna, Skara, Friskolan, Västra Götalands län

23.32 Lilla Edet, vårdslöshet i trafik samt blåljussabotage
Motorburen ungdom har en tid stört allmänheten i Lilla Edet. Sent måndag kväll skulle en patrull kontrollera en yngling som körde vårdslöst på en cross, vilket resulterade i att han körde på den stillastående polisbilen och sedan sprang från platsen. Patrullen sprang efter och hann ikapp honom. När de kom tillbaka till polisbilen hade någon annan kört iväg med crossen, och en grupp ungdomar betedde sig så pass hotfullt mot patrullen att de nödgades dra batong för att hålla ungdomarna på avstånd, och sedan hastigt lasta crossföraren i polisbilen och köra från platsen.
En av de två som var mest drivande i hetsandet mot patrullen identifierades. Killen som är identifierad är född 2003.

Fler patruller skickades till Lilla Edet, vilket hade en dämpande verkan, och det blev snabbt lugnt i området igen. Anmälningar om vårdslöshet i trafik samt blåljussabotage har upprättats.

02.06 Göteborg, bilbrand
Larm om bilbrand på Sonettgatan. Räddningstjänst och polis till platsen. Två män med luvor ska ha sprungit från platsen i samband med att branden startade. Polisen skriver en anmälan om skadegörelse genom brand men ingen gripen.

02.45 Göteborg, drograttfylleri m.m.
I Majorna stoppas en bilist för kontroll. Föraren, en man i 50-årsåldern, saknar körkort och visar tecken på narkotikapåverkan. I bilen hittas även en mindre mängd narkotika. Han tas med för provtagning och rapporteras för drograttfylleri, narkotikabrott samt grov olovlig körning. Bilen tagen i beslag.

03.39 Skara, inbrott i skola
På Friskolan Metis går larmet och väktare, som är först på plats, kan konstatera att någon gjort inbrott i lokalerna. Inga personer kvar på platsen. Det är i nuläget oklart vad som stulits men polisen har skrivit en anmälan om stöld genom inbrott.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra