Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Viktoriagatan, Kungälvs Sjukhus, Angereds Torg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Viktoriagatan, Kungälvs Sjukhus, Angereds Torg, Västra Götalands län

23:15 Göteborg, grovt olaga hot, grov mordbrand: En man uppger att han har blivit hotad av en annan man med ett vapen och därefter inlåst i ett rum på en restaurang vid Angereds torg. Han hör sedan mannen göra något längre in i lokalen och efter en stund börjar det brinna. Mannen lyckas ta sig ut och är fysiskt oskadd. Den misstänkte mannen försvinner från platsen. Han har inte gripits i nuläget.

00:11 Göteborg, grov skadegörelse mm: Ett flertal larm kommer till polisen om en hög smäll i området kring Viktoriagatan. Något har exploderat i ett trapphus. Trapphuset är rökfyllt, inga större materiella skador rapporteras. Inga personer ska ha skadats. Platsen spärras av och en teknisk undersökning har genomförts under natten. En anmälan om grov skadegörelse samt brott mot brandfarliga ämnen och explosiva varor har upprättats. Ingen är gripen för brotten i nuläget.  

03:15 Kungälv, misshandel: En man och en kvinna i 30-årsåldern kommer till akuten på Kungälvs sjukhus med stickskador. Mannen hävdar att de har ramlat, men han grips misstänkt för grov misshandel. Kvinnan är allvarligare skadad än mannen och har ännu inte kunnat förhöras.   

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.