Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Kinna, Rörstrandsgatan, Göteborg, Storgatan, Gullspång, Rimfrostgatan, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Kinna, Rörstrandsgatan, Göteborg, Storgatan, Gullspång, Rimfrostgatan, Västra Götalands län

Kl 22.45 Rattfylleri, Riksväg 41/ Kasthallsvägen, Kinna.

En anmälare ringer in till polisen om en traktor som kör med nedsläckta lampor och vingligt. En polispatrull träffar på fordonet och föraren blåser positivt i utandningsprov. Föraren, en man i 40-årsåldern, medtas för ytterligare provtagning. En anmälan upprättas på rattfylleri.

Kl 23.03 Allmänfarlig ödeläggelse, Rörstrandsgatan, Göteborg.

Flera personer ringer till polisen om en kraftig smäll och ett kraftigt ljussken. Det visar sig att en kraftig detonation har skett vid en port. Ingen person har skadats vid händelsen men det är skador på porten. Nationella bombskyddet tillkallades som konstaterade att det inte finns något mer som kan detonera. Tekniker har skickats till platsen för att undersöka vad det är som har detonerat. Anmälan skrivs på allmänfarlig ödeläggelse och ingen person är ännu gripen. Utredningen arbetar vidare under dagen för att höra eventuella vittnen. Om någon har uppgifter att lämna skall man kontakta polisen på 114 14.

Kl 23.11 Allmänfarlig ödeläggelse, Storgatan, Gullspång.

Anmälare ringer till polisen om en kraftig smäll vid en port. Det är mycket rök på platsen och stora skador på porten men inga större skador på fastigheten i övrigt. Nationella bombskyddet tillkallades och de är nu klara på plats. Även tekniker är på plats för att göra en teknisk undersökning. Det är oklart vad som detonerat och utredningen kommer fortsätta under dagen med förhör av eventuella vittnen. En person, en man, har hämtats till förhör och han anhölls senare under natten. Om någon har uppgifter att lämna skall man kontakta polisen på 114 14.

Kl 03.44 Brott mot vapenlagen, Rimfrostgatan, Göteborg.

Flera anmälare ringer in till polisen att de har hört flera smällar i närheten av Rimfrostgatan. Flera polispatruller beordras till platsen. En bil har setts lämna området men det är oklart om den har med händelsen att göra. Patrullerna spanar i området men kan inte hitta någon skadad eller några tecken på att någon har skjutit. Patrullerna kan inte heller hitta den eventuella platsen varifrån smällarna har kommit. Anmälan upprättas avseende grovt vapenbrott.

Händelsekarta

Laddar karta...