Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Göteborg, Brunnsbotorget, Trollhättan, Gropegårdsgatan, Stig, Mölndal, Balltorp, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning kväll och natt

Dagens presstalesperson är på plats.

Göteborg, Brunnsbotorget, Trollhättan, Gropegårdsgatan, Stig, Mölndal, Balltorp, Västra Götalands län

03:09 Göteborg, blåsljussabotage m.m.
Vid Brunnsbotorget signalerar en polispatrull åt en bilförare att stanna fordonet. Föraren backar då in i polisbilen. Ingen polisman kommer till fysisk skada. Fyra personer hoppar ur bilen och flyr till fots. Polisen söker i närområdet, bland annat med hundpatrull, och en passagerare från bilen påträffas, en kille i 15-årsåldern. Han misstänks för narkotikabrott, eget bruk. Vårdnadshavare har kontaktakts. En anmälan gällande grov vårdslöshet i trafik samt blåljussabotage upprättas. Inga fler misstänkta har i nuläget påträffats.

03:46 Trollhättan, tillgrepp av fortskaffningsmedel
En moped försöker köra ifrån en polispatrull som signalerat åt föraren att stanna för kontroll. Mopedisten går dock omkull och kan säkras av poliserna. Inga uppgifter om att någon kommit till allvarlig fysisk skada. Mopeden visar sig vara anmäld stulen och mopedföraren, en yngling i övre tonåren, blir misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel. En anmälan upprättas och tonåringen körs hem till vårdnadshavare.

04:36 Göteborg, stöld
En väktare blir vittne till hur tre maskerade gärningsmän stjäl cyklar från en cykelparkering på Gropegårdsgatan. Två av tjuvarna lämnar på stulna cyklar, den tredje på elsparkcykel. Väktaren kontaktar polisen och följer efter gärningsmännen. När de försvinner in på en stig tappar väktaren visuell kontakt med dem. Polisen har inte påträffat någon misstänkt. En patrull har varit på brottsplatsen och upprättat en anmälan om stöld. Målsägare ska ha kontaktats.

05:14 Mölndal, återkallat körkort
En patrull stannar en bil för kontroll på E6, i höjd med Balltorp. Föraren, en man i 45-årsåldern, visar sig ha återkallat körkort. Initialt misstänks han för grov olovlig körning, men då mannen inte hunnit delges beslutet faller brottsmisstanken. Patrullen delger honom återkallningsbeslutet på platsen.

Händelsekarta

Laddar karta...