Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Borås, Kvänum, Edsvära, Skogshöjden, Trollhättan, Västra götalands län, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Anna Göransson, och kvällens Hans Lippens. Nedan ett urval av händelser i länet.

Borås, Kvänum, Edsvära, Skogshöjden, Trollhättan, Västra götalands län, Västra Götalands län

22.29 Stöld / inbrott, Vågländsgatan, Borås. Polis skickas till adressen efter samtal om pågående inbrott. Enlihgt uppgift ska flera personer försöka såga sig in genom taket till en livsmedelsbutik. När polis anländer har de misstänkta gärningsmännen försvunnit från platsen, och polis spårar i området med hund. Tre personer, alla män, kan kontrolleras i området. På brottsplatsen kan ett hål i taket konstateras, och en motorsåg samt en kniv anträffas i anlutning till hålet. Dessa tas i beslag för vidare utredning gällande försök till stöld genom inbrott. Det finns ingen misstänkt för händelsen.  

01.13 Brand i villa, Kvänum. Polis, räddningstjänst och ambulans skicas till Edsvära efter larm om brand i en villa. Enligt uppgift ska branden även sprida sig i terrängen. En man boendes i villan uppges ha tagit sig ut, och tillses av ambulans på platsen. Han ska i samband med händelsen ska han ha fått skärskador i en hand, och han förs med ambulans till sjukhus. Räddningstjänst har arbetat med släckning av villan, samt minskat spridning i terrängen. En anmälan gällande allmänfarlig vårdslöshet upprättas.

22.41 Misshandel, Skogshöjden, Trollhättan. Polis skickas till adressen med anledning av misshandel. Anmälaren uppges ha blivit slagen i huvudet av en okänd man, som inte längre ska finnas kvar på platsen. Anmälaren uppges blöda lite, men behöver inte ambulansvård. Polis möter upp anmälaren, och söker efter gärninsgmannen i området, dock utan att anträffa denne. En anmälan gällande misshandel upprättas.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.