Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Tidaholm, Göteborg, Linnarhult, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Dagens presstalesperson är i tjänst. Nedan följer ett urval av nattens händelser.

Tidaholm, Göteborg, Linnarhult, Västra Götalands län

23:11, Tidaholm, skadegörelse m.m.
En privatperson larmade polisen med anledning av att det varit personer inne på Rosenbergsskolan i Tidaholm och förstört saker inne i lokalerna. Polisen har varit på plats och genomfört nödvändiga utredningsåtgärder. Ingen person har gripits i nuläget. Ärendet utreds som skadegörelse och olaga intrång.

00:52, Göteborg, brand
En brand startade under natten i en bilverkstad i Linnarhult. Branden spred sig till en intilliggande verkstad. Räddningstjänst och polis var snabbt på plats och påbörjade arbetet. Polisens uppgift vid den här typen av händelser är att biträda räddningstjänst i sitt arbete, samt att tillse att allmänhet inte kommer till skada. Detta sker bland annat genom att hålla avspärrningar.

Branden har orsakat omfattande materiella skador, men vi har inga indikationer på att någon person ska ha skadats till följd av branden. Händelsen utreds i dagsläget som mordbrand, men ingen person är misstänkt i ärendet just nu. En teknisk undersökning kommer att genomföras när det är möjligt.

00:57, Göteborg, rån
En man på ett stödboende i centrala Göteborg blev rånad på pengar och ett halsband inne i sin lägenhet. Mannen blev knuffad och fick även en skada på ena benet från ett knivliknande föremål som gärningspersonen hade. Gärningspersonen lämnade därefter platsen. Det förelåg inget ambulansbehov. Ingen har gripits i dagsläget. Händelsen utreds som rån.

02:51, Mark, försök till rån
En man ringde in till polisen och uppgav att han blivit utsatt för våld och hot av en gärningsperson. Polis larmas till platsen och sökte bland annat av området med polishund. Det fanns inga spår efter någon gärningsperson, och inringaren hade inga synliga skador. Det gick inte heller att hålla ett förhör med inringaren på grund av berusning. En polisanmälan gällande försök till rån upprättades trots detta, då vi i dagsläget inte kan utesluta att brott begåtts. Mannen kördes hem till sin bostad av en polispatrull.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.