Karta som med röd fyrkant ramar in Gamlestadsvägen, Göteborg, Västra Götalands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Trafikolycka, personskada På Gamlestadsvägen har två spårvagnar kolliderat.

Gamlestadsvägen, Göteborg, Västra Götalands län

Enligt SOS har en spårvagn kört in en annan spårvagn bakifrån. Flera personer har skadats, oklart hur allvarligt, och räddningstjänst samt ambulans är på plats. Polis på väg.

19:30 Uppdatering
Polis är på plats och försöker identifiera samtliga skadade, i nuläget finns ett tiotal skadade en allvarligare skadad. Polis söker av området ifall någon lämnat olycksplatsen i förvirrat tillstånd. Flera ambulanser har skickats till platsen. 

Just nu är det trafikstopp och strömmen är bruten för spårvagnar vid olycksplatsen. 

Ett lager har öppnats vid platsen för att erbjuda skydd för de som finns kvar på platsen, Polis söker med hundar längs spårområdet för att finns personer som kan lämnat platsen.  

19:45 Uppdatering
Polis söker efter personer med drönare längs spårvagnsrälsen och i närområdet, för att säkerställa att ingen skadad finns i terrängen. 

20:04 Uppdatering
Polisen har startat en utredning om en trafikolycka med brottsrubricering, vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Spårvagnarna har spärrats av. 

21:03 Uppdatering
Det av polis begärda tågstoppet är hävt. Inga polisiära resurser eller obehöriga befinner sig i nuläget på tågspåren. 

Uppdatering 2024-02-27, 06:55
Fortfarande inga uppdateringar gällande skadeläget.

Mest läst av andra