Karta som med röd fyrkant ramar in Borlänge, Falun, Bengtsheden, Leksand, Malung, Sälen, Mora, Orsa, Smedjebacken, Dalarnas län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt Nedan följer några ärenden som polisen i Dalarnas län hanterat under natten.

Borlänge, Falun, Bengtsheden, Leksand, Malung, Sälen, Mora, Orsa, Smedjebacken, Dalarnas län

Borlänge

00:44: En anmälan har upprättats gällande ringa narkotikabrott avseende eget bruk efter att en person har uppvisat tecken på drogpåverkan på en krog. Personen fick följa med polis för provtagning. 

01:41: En person omhändertogs i city enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Falun

04:02: En brand bröt ut på en altan till en bostad i Bengtsheden. Ingen kom till skada och en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. 

01:19. Stopp och kontroll av bil. Förare och passagerare fick följa med för provtagning då tecken på narkotikapåverkan uppvisades. En person är misstänkt för narkotikabrott avseende innehav och 4 personer misstänks för narkotikabrott avseende eget bruk. 

Leksand

01:29: 2 personer omhändertogs utanför en restaurang enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Malung-Sälen

01:20: En person fick följa med polis från en klubb för att provtas då denne uppvisade tecken på narkotikapåverkan. Personen misstänks för ringa narkotikabrott avseende eget bruk och innehav. 

Mora

00:10: Ordningsbot utfärdad till bilist som hade för många passagerare i bilen. 

02:27: En person omhändertogs på en krog enligt lagen om omhändertagande av berusade personer. 

Orsa

23:59: Polis anträffade två ungdomar i en a-traktor som sladdade runt med fordonet. A-traktorn ska ha varit manipulerad varför patrullen skrivit en anmälan om grov olovlig körning där den ene ungdomen är misstänkt och en anmälan om tillåtande av olovlig körning med den andre ungdomen som misstänkt. Kontakt togs med vårdnadshavare. 

Smedjebacken

00:06: Polis larmades till en bensinstation i Smedjebacken där en person avbrutit ett pågående inbrottsförsök. En man i 20-årsåldern greps på platsen och anhölls senare under natten misstänkt för försök till stöld genom inbrott. 

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.

Mest läst av andra