Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Storgatan, Mullsjö, Ljunga, Jönköping, Månseryd, Jönköpings län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Våld/hot mot tjänsteman

Man gripen efter att ha kört på polisbil.

Storgatan, Mullsjö, Ljunga, Jönköping, Månseryd, Jönköpings län

09.13 Polisen fick larm om att en firmabil precis hade stulits från Storgatan i Mullsjö. Bilen hade stått olåst och obevakad under en kort stund. Mannen som hade blivit bestulen på firmabilen följde efter tjuven i ett annat fordon. Tjuven körde väldigt vårdslöst i riktning mot Ljunga, senare via vip-rondellen och riksväg 26 mot Jönköping. Flera polispatruller larmades ut.

09.26 En polispatrull låg bakom den stulna bilen och försökte få föraren att stanna. Färden gick fortsatt väldigt vingligt över vägbanan.

09.30 Det var stopp på bilen, vid trafikplats Månseryd. I samband med stoppet blev en polisbil påbackad av tjuven. Föraren av den stulna bilen greps, det är en man i 35-årsåldern.

Tre poliser som satt i den påbackade polisbilen fördes till sjukhus för kontroll, varav en i ambulans. Även den misstänkte fördes till sjukhus med ambulans.

Det finns inga uppgifter om att någon ska vara allvarligt skadad.

Mannen i 35-årsåldern är i nuläget misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, drograttfylleri och grovt våld mot tjänsteman. Brottsrubriceringar kan tillkomma eller ändras.

UPPDATERING 12.35: Den gripne är i 40-årsåldern. De personuppgifter som polisen hade till en början visade sig inte stämma.
De poliser som fördes till sjukhus hade smärta i nacke och rygg. Det finns ingen uppdatering om skadeläge på den gripne.

UPPDATERING 13.45: Stölden av företagsbilen skedde på Järnvägsgatan i Mullsjö, inte på Storgatan som tidigare har angetts. Mannen som greps är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel, grovt rattfylleri under påverkan av narkotika, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning, samt grovt våld mot tjänsteman. Han var fortsatt formellt gripen och ännu inte förhörd.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.