Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Ågatan, Linköping, Rambogatan, Norrköping, Faktorivägen, Tannefors, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av nattens händelser.

Ågatan, Linköping, Rambogatan, Norrköping, Faktorivägen, Tannefors, Östergötlands län

Under natten mot lördagen har polisens regionledningscentral hanterat 75 ärenden som rör Östergötlands län. De flesta av de inkomna ärenden handlar om incidenter i krogmiljön. Ingen har gripits misstänkt för brott. 15 personer har omhändertagits för fylleri eller påverkan av narkotika.

-

00:59 En polispatrull som patrullerade på Ågatan i Linköping kontrollerade en man i 20-årsåldern som visade tecken på att vara påverkad av droger. Mannen fick följa med för att lämna prov och han misstänks för ringa narkotikabrott. Efter förhör fick mannen lämna polisstationen.

-

01:53 SOS larmade räddningstjänst och ambulans till Rambogatan i Norrköping med anledning av en brand i en parkerad bil. Branden släcktes av räddningstjänsten. Då det inte syntes någon naturlig brandorsak upprättades en anmälan om skadegörelse genom brand. Polisen har varit i kontakt med bilägaren. Det finns ingen misstänkt.

-

03:52 En polispatrull kontrollerade en man på Faktorivägen i Tannefors, Linköping. Föraren, en man i 25-årsåldern, fick blåsa i polisens sållningsinstrument för alkohol och det gav utslag. Mannen fick följa med för provtagning. Provet visade att mannen hade en promillehalt på 0.64 och han misstänks för rattfylleri. Han fick lämna polisstationen efter förhör.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.