Senaste händelserna

Karta som med röd fyrkant ramar in Östergötland, Söderleden, Norrköping, Slottsgatan, Torparegatan, Linköping, Ågatan, Flasta, Östergötlands län Översiktskarta som visar hela Sverige med en markör som visar ungefär var händelsen inträffat

Sammanfattning natt

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

Östergötland, Söderleden, Norrköping, Slottsgatan, Torparegatan, Linköping, Ågatan, Flasta, Östergötlands län

06.28 polisen har hittills detta dygn hanterat ett 110-tal rutinärenden huvudsakligen utan brottsmisstankar. Ingen har gripits för brott, 26 personer har omhändertagits för berusning/ordningsstörning och 8 personer har fått följa med för provtagning och förhör på grund av drogpåverkan.

00.55 vid en rutinkontroll av en bilist på Söderleden i Norrköping uppstod misstanke om drograttfylleri och föraren, en man i 20-årsåldern fick följa med för provtagning och förhör misstänkt för drograttfylleri.

Vid 02-tiden fick en polispatrull i Norrköping kontakt med en kvinna i 20-årsåldern som berättade att hon blivit våldtagen utomhus i centrala Norrköping. Polisen påbörjade en utredning om våldtäkt och spärrade av en plats där brottet skulle ha skett. Kvinnan har förhörts och förts till sjukhus där hon läkarundersöktes. Polisens kriminaltekniker har undersökt brottsplatsen och den drabbades kläder är tagna i beslag för spårsäkring.

Vid 02-tiden fick polisen uppgifter om ett större bråk med en handfull personer på Slottsgatan i Norrköping. Polisen åkte dit och även ambulans. En man i 25-årsåldern hade fått sårskador i huvudet efter misshandel med någon form av tillhygge och fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har påbörjat en utredning om grov misshandel och flera tillhyggen har tagits i beslag för närmare undersökning. Ingen person är misstänkt.

03.04 SOS-larm till polisen om brand i container på Torparegatan i Linköping. Polisen åkte till platsen och påbörjade en utredning om skadegörelse eftersom branden hade förorsakat skador.

03.10 en kraftigt påverkad kvinna omhändertogs på Ågatan i Linköping. I samband med omhändertagande anträffades en mindre mängd narkotika och en flasta som polisen misstänker innehåller tårgas. Hon blev misstänkt för narkotikabrott och brott mot vapenlagen.

Utöver de ovan beskrivna har polisen haft ett antal ingripanden i krogmiljö på olika platser i länet där bråk uppstått och omhändertaganden har skett av påverkade personer.

Det finns inga andra brott eller allvarliga händelser att rapportera om.

Drabbad av inbrott eller är rädd för att bli?

På vår särskilda sida om inbrott kan du läsa mer om hur du gör för att bäst skydda dig mot inbrott och vad du ska göra om du har fått ett inbrott.